^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και προϊόντων Βασικής Υλικής Συνδρομής Απόρων (ΤΕΒΑ)


Στο πλαίσιο του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής Απόρων (ΤΕΒΑ), ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους δικαιούχους του (ΤΕΒΑ) ότι θα πραγματοποιηθεί στους κατά περίπτωση δικαιούχους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, διανομή :

- Ειδών Παντοπωλείου (αλεύρι, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, παξιμάδι, ρύζι, φακές, φασόλια, φέτα, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο, )

- Ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής (καθαριστικό γενικής χρήσης, οδοντόβουρτσα,  οδοντόκρεμα, σκόνη πλυντηρίου, σχολικά είδη, υγρό πιάτων)


στους κατά περίπτωση δικαιούχους, στην είσοδο του δημαρχείου Βρυσών.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα είδη με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης - A.M.K.A. Η παραλαβή των τροφίμων από τρίτα άτομα θα γίνεται μόνο με προσκόμιση εξουσιοδότησης.
Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κα.  Μπενάκη Χρυσούλα, στο τηλέφωνο 28253-40312.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ

Το Δ.Σ. της εταιρείας Αναπτυξιακή Αποκόρωνας Α.Ε. ενημερώνει ότι την Πέμπτη 31/8 ξεκινάει ο τρίτος γύρος δολωματικών ψεκασμών κατά του δάκου στις παρακάτω κοινότητες: Ασή Γωνιά, Αλίκαμπος, Εμπρόσνερος, Μελιδόνι, Πεμόνια, Καρρές, Ραμνή.

Την Παρασκευή 1/9 ξεκινούν οι κοινότητες: Γεωργιούπολη, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή.

Ενώ την Δευτέρα 4/9 ξεκινούν οι κοινότητες: Καλύβες, Τσιβαράς, Γαβαλοχώρι, Πλάκα, Κόκκινο Χωριό, Κεφαλάς και Σελλιά.

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελαιώνων όπως διευκολύνουν την πρόσβαση προς τις καλλιέργειες τους, καθώς και να ξεκλειδώσουν τυχόν κλειδωμένες ιδιοκτησίες ούτως ώστε τα συνεργεία ψεκασμών να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και να προστατέψουν αποτελεσματικά  την ελαιοπαραγωγή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο γραφείο της εταιρείας στο 2825340314.

Mήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου

Μια από τις πιο ιερές μέρες της Χριστιανοσύνης, η ημέρα της Κοιμήσεως και εις τους ουρανούς Μεταστάσεως της Παναγίας ,της μητέρας όλων μας έφτασε. Ας τιμήσουμε και φέτος τη μνήμη της , ανάβοντας ένα κερί σε Εκείνη  που έχει σταθεί μεταξύ Θεού και ανθρώπου, μεταξύ ουρανού και γης και μας καθοδηγεί, μας προστατεύει και απαλύνει τους πόνους μας με τη μητρική της στοργή.
Η μεγάλη αυτή ημέρα εύχομαι να αποτελέσει μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις πράξεις και τα λόγια μας, να ανοίξουμε τις ψυχές μας, να μοιράσουμε αγάπη και με ενότητα και εμπιστοσύνη να βαδίσουμε στον δρόμο του Θεού, όπως Εκείνη.
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες και σε όλους τους συνδημότες και επισκέπτες του Δήμου μας.
 Η χάρη της Παναγίας να σας δίνει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα για να αντιμετωπίσετε με ταπεινότητα και πίστη όλες τις προκλήσεις της ζωής .

Δήμαρχος Αποκορώνου,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου για τον θάνατο του Γεωργίου Κουκλάκη

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τη ξαφνική απώλεια του Γεώργιου Κουκλάκη με καταγωγή από τον Κεφαλά του Δήμου Αποκορώνου. Η πολυετής ενασχόληση του με τα κοινά των Χανίων, υπήρξε παράδειγμα για όλους εμάς...

Με σεβασμό, ήθος, καλοσύνη και υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Είχε διατελέσει επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Χανίων, πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΥΔΩΝ, αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ τα τελευταία  χρόνια ήταν Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Ευχαριστούμε για την άοκνη συνεισφορά του και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι  συνεχιστές της ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά.

Δήμαρχος Αποκορώνου

Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube