^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΙΟ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Σήμερα έφυγε από ανάμεσά μας ο Στέλιος Μιχελάκης, ένας περήφανος Αποκορωνιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βάμου (2003-2007) και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου (2011-2014).Υπήρξε σεμνός, ταπεινός, άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ιδιαίτερα αγαπητός απ’όλους μας. Πέρα από την ενασχόλησή του με αυτοδιοικητικά, ο Στέλιος Μιχελάκης ασχολήθηκε επισταμένα επί χρόνια με τα γεωργικά ζητήματα του τόπου μας, έγινε διδάκτορας γεωπόνος με ειδίκευση στην ελαιοκομία, απασχολούμενος επί χρόνια σε έρευνες για τους μύκητες που προσβάλλουν τον ελαιόκαρπο, μεταξύ των οποίων και ο δάκος. Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) επί σειρά ετών και ασχολήθηκε ποικιλοτρόπως με τα ζητήματα του Αποκόρωνα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιμελούμενος τη συλλογή «Μαντινάδες - Ρίμες - Ριζίτικα και Ποιήματα για τον Αποκόρωνα», την οποία εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου το 2019. Θεωρώ ότι ο Στέλιος Μιχελάκης είχε να προσφέρει πολλά ακόμα στον Αποκόρωνα που αγαπούσε, ενώ ο απροσδόκητος θάνατός του, έκανε τον τόπο μας φτωχότερο και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.


Facebook twitter youtube