^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΕΣΠΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ Σχ.έτος 2022-2023

ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Σχ.έτος 2022-2023

Για την υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ δωρεάν εγγραφής μέσω ΕΣΠΑ (VOUCHER της ΕΕΤΑΑ ΑΕ), στους Παιδικούς Σταθμούς

- Αρμένων (Αρμένοι Αποκορώνου) τηλέφωνο επικοινωνίας 6930083253

- Γεωργιουπόλεως (Μουρί Αποκορώνου) τηλέφωνο επικοινωνίας 6930083255

- Κρυονερίδας (Μάζα Αποκορώνου) τηλέφωνο επικοινωνίας 6930083254

ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους Γονείς οτι η προθεσμία υποβολής Αιτήσεων λήγει στις 12-8-2022 και ώρα 23:59.

Η υποβολή των Αιτήσεων γίνεται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (https://aitisi.eetaa.gr/home) με τη χρήση των κωδικών taxisnet από τους ενδιαφερόμενους γονείς.

Για την ορθή συμπλήρωση των Αιτήσεων, ανατρέξτε στο παρατιθέμενο επιλεκτικό απόσπασμα της αναρτημένης στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr) Πρόσκλησης 10945/2-8-2022 καθώς επίσης και στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και στο αρχείο οδηγιών.

Αποτελέσματα Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2022 της Κοινωφελούς Επιχείρισης Αποκορώνου

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αποκορώνου

(Για τη στελέχωση της δομής “Παιδικός Σταθμός Αρμένων”)

Αποτελέσματα Προκήρυξης ΣΟΧ 1/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 41/11-3-2022 (ΑΔΑ:66ΞΣΟΚΑΞ-Υ9Ζ), για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» «Περίοδος 2021-2022» με διάρκεια σύμβασης από την υπογραφή της σύμβασης έως τη λήξη του σχολικού έτους, με ανανέωση ή παράταση σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2022 της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Αποκορώνου

Τα συνοδευτικά έγγραφα (παράρτημα, έντυπο αίτησης) της παραπάνω προκήρυξης ΣΟΧ 1/2022 της Κοινωφελούς Επιχείρισης είναι ελεύθερα διαθέσιμα ΕΔΩ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-02-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σας ενημερώνει ότι διοργανώνει ημερήσια υγειονομική δραστηριότητα ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ, που θα λάβει χώρα στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις Βρύσες του Δήμου Αποκορώνου.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

και ώρα 9:00 – 14:00

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπεται καταρχήν για όλους τους υγιείς και μη, συμμετέχοντες, η αγωγή υγείας με βάση τον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό για τον ετήσιο προ-συμπτωματικό έλεγχο όλων των νοσημάτων και ακολούθως μόνον για τους διαβητικούς ασθενείς θα πραγματοποιηθούν κλινικές εξετάσεις με σκοπό την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια (με την χρήση υψηλής τεχνολογίας) γενική {καρδιολογικών νοσημάτων, διακοπής του καπνίσματος, παχυσαρκίας, πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (Pap – test) και του μαστού για τις γυναίκες και πρόληψη του καρκίνου του προστάτη για τους άνδρες}, και ειδική πρόληψη επί των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ με έμφαση στο διαβητικό πόδι.

 

Στους συμμετέχοντες προτείνεται να προσκομίσουν τις εξετάσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν.

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

(ΤΗΛ. ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ): 28250.41041, 28253.40328

κ. Α. Μπενάκη: 6978268265

Δελτίο Τύπου για διανομή τροφίμων

orange kiwi appleΟ Δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ως φορέας της Κοινωνικής Σύμπραξης της ΠΕ Κρήτης, ενημερώνει τους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ καθώς επίσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την επικείμενη παραλαβή φρούτων (πορτοκάλια - ακτινίδια - μήλα) προς διανομή.

Περισσότερα...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμαρχος μας, Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναγνωρίζοντας την τεράστια πλέον ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας που πλήττονται σκληρά από την ανεργία και την φτώχεια, για μια ακόμη φορά μπήκε μπροστά δυναμικά και μας ενέπνευσε για την δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου φροντίδας και αλληλεγγύης στον Αποκόρωνα μέσω της Κοινωφελής Επιχείρηση του.

Η Κοινωφελής με την σειρά της σας κάλεσε να γίνεται αρωγοί στην προσπάθεια της για συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί με κάθε είδους και μεγέθους προσφορά, γιατί πιστεύουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας.

Ανταποκριθήκατε άμεσα και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Σας ενημερώνουμε ότι με την ηθική, υλική & οικονομική σας προσφορά συνεισφέρεται στην μεγαλύτερη διανομή που έγινε στον δήμο μας με τις "ΤΣΑΝΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ" που περιείχαν όλα τα 'ΑΝΑΓΚΑΙΑ" για τις άγιες μέρες, (τρόφιμα, μελομακάρονα, παιχνίδια......) σε 400 οικογένειες.

Μαζί με τις ευχαριστίες μας, στέλνουμε και τις θερμότερες ευχές αυτά τα Χριστούγεννα & ο νέος χρόνος να σας φέρουν αγάπη,ευτυχία και δύναμη.

Το Δ.Σ. της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου.


Facebook twitter youtube