^Κορυφή
  • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
  • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
    ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
  • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
    ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
  • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
    ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
  • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
  • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
    ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Με κεντρικό σύνθημα “Αιμοδοσία: Πράξη Αγάπης
Σας καλούμε στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Η παραλαβή της Φλόγα της Αγάπης θα γίνει στο Λιμανάκι των Ψαράδων στης Καλύβες 18.00 μ.μ. & θα διατρέξει την παραλία μέχρι το Ξενοδοχείο kalyves beach.

Επόμενη στάση της φλόγας της Αγάπης στη Γεωργιούπολη άφιξη 19.30 μ.μ. θα διατρέξει από την παραλία στο Tropicana μέχρι το Λιμανάκι του Αλμυρού.

Επόμενη στάση και Τερματισμό της Φλόγας με άναμμα του Βωμού από τον Δήμαρχο στο Δημαρχείο Βρυσών αφού διατρέξει τον δρόμο από το Γήπεδο μέχρι το Δημαρχείο στις 21.00 μ.μ.

Συνοδοιπόρος μας με την εμπειρία του και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων Άγιος Ιωάννης .
Ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών & Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαμίας (Ε.Ο.Θ.Α.). Οι Εθελοντές Αιμοδότες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αποκορώνου συμμετέχουν  στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που οργανώνει κάθε χρόνο η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνεργασία με τις  κατά τόπους εθελοντικές ομάδες, στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες.
Η ΙΔΕΑ της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας ως προπομπός της γιορτής της Αμφικτιονίας των Σ.Ε.Α. γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από τον Χρήστο Εμμανουήλ Πρωτόπαπα πρόεδρο   της 16ης Αμφικτιονίας & οργανώθηκε Πανελλήνια για πρώτη φορά το 2002.
Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.
Σκοπός της είναι:
Να συντονίζει και να συσπειρώνει τα μέλη της αλλά & άλλους φορείς  & συλλόγους  που στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Να διέρχεται από όλα τα σημεία της Ελλάδας για να προσκαλέσει όλους τους πολίτες για τη         
συμμετοχή τους στο πανελλήνιο κίνημα για το συνάνθρωπο.
Να μεταφέρει άσβεστο το μήνυμα της ανθρωπιάς με την Φλόγα της
Να γίνει η Εθελοντική προσφορά πίστη και η Εθελοντική Αιμοδοσία συνείδηση.
Να κάνει γνωστό το “δρόμο” προς την Εθελοντική Αιμοδοσία.


Facebook twitter youtube