^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΙΩΤΩΝ

«ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», ο Δήμος Αποκορώνου, η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής και το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, με την υποστήριξη των Συλλόγων του Αποκόρωνα ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση Συνεδρίου για την Επαρχία Αποκορώνου, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.

Οι θεματικές ενότητες των ανακοινώσεων του Συνεδρίου είναι:

 • Φιλολογικές και κοινωνικές επιστήμες: Ιστορία (η θεματολογία των σχετικών ανακοινώσεων πρέπει να φτάνει έως το έτος 1945), Αρχαιολογία, Αρχιτεκτονική, Λαογραφία, Γλώσσα, Τοπωνυμικό, Πνευματική Δημιουργία.
 • Πολιτισμός: Θρησκεία, Καλές Τέχνες, Παράδοση, Πολιτιστικές δραστηριότητες.
 • Οικονομία – Ανάπτυξη: Πρωτογενής τομέας, Φύση – Περιβάλλον, Μεταποίηση, Τουρισμός.
 • Κοινωνική πολιτική: Εκπαίδευση, Υγεία.

Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής η προθεσμία αποστολής περιλήψεων και δήλωσης ανακοινώσεων παρατείνεται μέχρι την 31 Μαρτίου 2017. Προσκαλούνται και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν με ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να το δηλώσουν με σχετικό τους μήνυμα, στο οποίο θα αναγράφουν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση), σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:

 • Ίδρυμα «Αγία Σοφία»:email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & τηλέφωνο 28250-71494.
 • Πατήρ Μιχαήλ Βλαβογιλάκης: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & τηλέφωνο 6973660692.

Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί τόσο ο τίτλος του θέματός τους, όσο και  περίληψη της ανακοίνωσής τους (εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας, με γραμματοσειρά Times New Roman 12 στιγμών και 1,5 διάστιχο).

Οι περιλήψεις θα τεθούν υπ’ όψιν της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η οποία και θα αποφασίσει για την αποδοχή ή μη των ανακοινώσεων στο Συνέδριο, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης στο Συνέδριο ορίζεται στα 15 λεπτά.

Διευκρινίζεται ότι στους μη καταγόμενους από τα Χανιά και στους εκτός Κρήτης διαμένοντες ομιλητές, θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και η διαμονή.

Τα κείμενα των Ανακοινώσεων στην ίδια μορφή ή σε εκτενέστερη (που δεν θα υπερβαίνει τις 20 σελίδες) πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2017, για να περιληφθούν στην έκδοση των Πεπραγμένων του Συνεδρίου (γι’ αυτό θα υπάρξουν και σχετικές μετέπειτα οδηγίες).

Οργανωτική Επιτροπή:

Ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.>

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Αττικής, Ιωάννης Τερεζάκης.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, Ιωάννης Γαρεδάκης


Facebook twitter youtube