^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Καλυβιανό Καρναβάλι 2020 "Ετούτος ο Καρνάβαλος δεν είναι σαν τους άλλους / Θε να σκορπίσει τη χαρά σε νιους και σε μεγάλους"

  Έξι δεκαετίες αδιάλειπτης ζωής και το Καλυβιάνο Καρναβάλι συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του Αποκόρωνα. Είναι ένας θεσμός Πολιτισμού , τον οποίο ο Δήμος Αποκορώνου  προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξήντα έξι χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ο βασιλιάς Καρνάβαλος σεργιάνισε στα σοκάκια των Καλυβών ξεκινώντας να διαγράφει τη δική του πορεία χαράς και κεφιού.
Σε τροχιά προετοιμασιών ομάδες από όλο τον Αποκόρωνα και η οργανωτική επιτροπή δουλεύουν πυρετωδώς τις κατασκευές και τις στολές τους για να είναι όλα έτοιμα για την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.
   Πριν από την μεγάλη μέρα όμως η οργανωτική επιτροπή καλεί όλους να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, μασκαρεμένοι και μη, με αποκορύφωμα την ημέρα του Καρναβαλιού!
  Στις 1 Μαρτίου 2020 στις 14.00 ξεκινάει η παρέλαση των ομάδων και η παρουσίαση του καρναβαλιού φέτος θα γίνει από την Βάλια Αλεξίου, που έρχεται κατευθείαν από το stage του Voice Of Greece!
Την μοναδική ατμόσφαιρα του Καλυβιανού Καρναβαλιού  θα μεταδώσει ζωντανά, μέσα από την  συχνότητα του το  ΧΑΝΙΑ LIVE TV                                           
  Το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι:

-Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου Magic Show με τον Magicris
  Από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Καλυβών
  Ταβέρνα «Κούμανδρος» στις 18.00.

- Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
 "Εκλογή Βασίλισσας" στην ταβέρνα Κούμανδρος στις 20.00.
-Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
 «Μαθητικό Καρναβάλι» στην Γιωργιούπολη στις 11.00 το πρωί.

-Τετάρτη 26  Φεβρουαρίου
 «Καλλιτεχνικό Εργαστήρι»  στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών  στις 17.00
κατασκευή καπέλου για παιδιά από 4 ετών έως 8 ετών
κατασκευή μάσκας από γυψόγαζα για παιδιά από 9 ετών και άνω.

            
-Σάββατο 29 Φεβρουαρίου
 Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού στον Κουρνά Αποκορώνου στις 09.00
Πληροφορίες: κ.Κοκονάκης 694-7548-950

 -Σάββατο 29 Φεβρουαρίου  
"Προ-Καρναβαλικό" Μασκέ Πάρτυ στο καφέ "Αpicorno" στις 22.00.


-Δευτέρα 2 Μαρτίου
Το έθιμο της «Καμήλας» στην Κάϊνα Αποκορώνου στις 15.00


Για δηλώσεις συμμετοχής στην εκλογή βασίλισσας αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας
Επισκεφτείτε στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram.

Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Σύλλογος Μανώλη Ραυτοπούλου- Δήμος Αποκορώνου


Facebook twitter youtube