^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Αποκορώνου

Με τις διατάξεις του ν. 4710/2020 (ΦΕΚ 142/2020, τεύχος Α’), και συγκεκριμένα του άρθρου 17 αυτού, ορίζεται υποχρεωτική η εκπόνηση από όλους τους δήμους της επικράτειας ενός Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) με το οποίο οι δήμοι θα προγραμματίζουν τη χωροθέτηση επαρκούς αριθμού κανονικής ή υψηλής ισχύος δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Η/Ο και θέσεων στάθμευσης Η/Ο εντός των διοικητικών τους ορίων.

Σε εφαρμογή του νόμου έχει εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4380/2020, τεύχος Β’) με την οποία καθορίζονται οι τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση και έγκριση των ΣΦΗΟ, σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται, κατά τη διαδικασία σύνταξης του σχεδίου, στάδιο διαβούλευσης. Στο στάδιο αυτό γίνεται η διαβούλευση του πρώτου σταδίου του ΣΦΗΟ το οποίο και αποτελείται από δύο τμήματα: την Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης – Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης και την Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο – Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο.

Κατά τη φάση της διαβούλευσης θα συλλεχθούν κρίσεις για το προτεινόμενο σχέδιο, προτάσεις, παρατηρήσεις, διορθωτικές ενέργειες, κλπ. ώστε αυτές να αξιολογηθούν από την ομάδα έργου που συντάσσει το σχέδιο σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας που έχει συστήσει ο δήμος για την εποπτεία της σύνταξης του σχεδίου και να ληφθούν υπόψη στην έκθεση διαβούλευσης που θα συνταχθεί και στην ολοκλήρωση του φακέλου του ΣΦΗΟ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου Αποκορώνου να αφιερώσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να ανατρέξουν τα δύο τμήματα του πρώτου σταδίου εκπόνησης του σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Αποκορώνου και τους παρακαλούμε να μας στείλουν έως και 18/3/2022 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., μέσω twitter (twitter.com/apokoronou) ή και στο facebook (facebook.com/dimos.apokoronou), τις όποιες ερωτήσεις, διευκρινήσεις, κρίσεις, παρατηρήσεις, συμπληρώσεις, διορθώσεις ή προτάσεις που κρίνουν απαραίτητες.

Τα κείμενα προς διαβούλευση είναι ελεύθερα διαθέσιμα ΕΔΩ αλλά και παρακάτω:


Facebook twitter youtube