^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Διενέργεια Διαδικασίας Κληρώσεως για τον ορισμό μελών επιτροπών του Δήμου Αποκορώνου

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου 

Έχοντας υπόψη: 

1) Το άρθρο 26 του Ν.4024/11 

2) Τις υπ’ αριθμό ΔΙΣΚΠΟ /Φ.18/οικ 21508/4-11-11 & ΔΙΣΚΠΟ /Φ.18/οικ 21700/19-12 Αποφάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί της διαδικασίας διενέργειας κληρώσεως για συγκρότηση επιτροπών. 

3) Την ανάγκη συγκρότησης επιτροπών έτους 2015 για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. 

Γνωστοποιούμε 

Ότι την Τρίτη 03/02/2015 και ώρα 10:00 στο Δημοτικό κατάστημα στις Βρύσες & στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση μεταξύ των υπηρετούντων υπαλλήλων και των δημοτικών συμβούλων του Δήμου για την συγκρότηση των κάτωθι επιτροπών:

Α. ΕΡΓΑ 

Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών έργων. 

Επιτροπή παραλαβής και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ Π.Δ. 270/81 

1. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 270/81 ( εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων) 

2. Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων (άρθρο 7 του Π.Δ 270/81) 

Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ 

1. Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 46) 

2. Επιτροπή Παραλαβής (ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 28) 

και συγκεκριμένα τις κατωτέρω Επιτροπές: 

Β.1) Επιτροπή παραλαβής προμήθειας ειδών γραφείου (γραφικής ύλης, λογισμικών προγραμμάτων, υλικών μηχανογράφησης, fax και μηχανών γραφείου, φωτοτυπικών μηχανημάτων, ανταλλακτικών και λοιπού ηλεκτρονικού εξοπλισμού). 

Β.2) Επιτροπή παραλαβής ειδών Ύδρευσης Άρδευσης Αποχέτευσης (σωληνώσεις εξαρτήματα & ανταλλακτικών αυτών) και κάθε άλλη προμήθεια ειδών που αφορά την υπηρεσία αυτή . 

Β.3) Επιτροπή παραλαβής προμήθειας καυσίμων (κίνησης -θέρμανσης) και λιπαντικών, μέσων ατομικής προστασίας, μηχανημάτων, ηλεκτρομηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, πάσης φύσεως μηχανημάτων, μικροεργαλείων, εξοπλισμού Τμήματος Καθαριότητας (κάδων απορριμάτων ανταλλακτικά αυτών αναλώσιμα κ.λ.π), προμήθεια σπόρων, φυτών, φυτοφαρμάκων και λοιπού εξοπλισμού υλικών του τμήματος Περιβάλλοντος, οικοδομικών-σιδερικών, οργάνων παιδικών χαρών, υλικά μικροεπισκευών και συντηρήσεων, παροχών σε είδος προσωπικού και κάθε άλλη προμήθεια που δεν περιγράφεται στις ανωτέρω κατηγορίες. 

Γ. ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΔ 28/80 

1. Επιτροπή Διεξαγωγής Δημοπρασιών και αξιολόγησης προσφορών 

2. Επιτροπή Παραλαβής 

Β.2 Επιτροπή παραλαβής υπηρεσιών (άρθρο 64 παρ.14 και άρθρο 70 παρ.1 του Π.Δ.28/80 ) αξίας έως 2.934,70 ευρώ 

3. Επιτροπή επισκευής συντήρησης οχημάτων. 

4. Επιτροπή Παραλαβής εργασιών & ανταλλακτικών οχημάτων. 

5. Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων με Συμβιβασμό (για την βεβαίωση ή αναγνώριση Φορολογικής απαλλαγής ή μείωσης οποιουδήποτε αυτοτελούς φόρου, τέλους, δικαιώματος, εισφοράς και προστίμου) μεταξύ Δήμου και φορολογούμενων έτους 2015 (άρθρο 32 παρ. 1 και 2 Ν.1080/80 όπως ισχύει). 

Η κλήρωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω εγκύκλιο, είναι δημόσια και μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος. Η παρούσα να αναρτηθεί στο site του Δήμου Αποκορώνου και να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ


Facebook twitter youtube