^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Λέμε ΟΧΙ σε ότι μας ρυπαίνει, σε ότι μας πεθαίνει…
ΝΑΙ στη ζωή που αφιερώνεται στη μνήμη του ιατρού Μπονατάκη Μιχάλη.
Το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, η Παγκρήτια Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων(ΠΕΠΣΥ), ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Αποκορώνου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και Σχολικές Μονάδες του νομού διοργανώνουν διημερίδα 20 και 21 Ιανουαρίου 2017 στο Δήμο Αποκορώνου.

Στόχος της είναι η ενημέρωση- ευαισθητοποίηση και αφύπνιση σε ζητήματα-αιχμές και στα αίτια τους. (το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα τροχαία, η σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, κακοποίηση ζώων, η ρύπανση/μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, κλιματική αλλαγή).

Για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης σας καλούμε την Τρίτη  20 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.30 στο Δημαρχείο του Δήμου Αποκορώνου στις Βρύσες, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συζητήσουμε το πλάνο για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2017.

Σας περιμένουμε με χαρά να σχεδιάσουμε μαζί.

Υπεύθυνη εκ μέρους της ΠΕΠΣΥ είναι η Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα αντιπρόεδρος και έφορος Ν.Χανίων τηλ.69722227065

Τα μέλη του Ν.Χανίων της ΠΕΠΣΥ:

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΥ Κουνελάκης Στέλιος (6973387266)

Μέλος του ΔΣ ΠΕΠΣΥ Γαλανάκης Ιωάννης (6977878358)

Ο αναπλ.γενικός γραμματέας ΠΕΠΣΥ Γιακουμάκης Γιάννης (6971830702)

Μέλος ελεγκτικής επιτροπής ΠΕΠΣΥ Βουρδουμπάκης Ιωάννης (6984694789)

Aντιπρόεδρος και έφορος Ν.Χανίων Γκοζάνη-Χαριτάκη Στέλλα (69722227065)


Facebook twitter youtube