^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου

 

Η διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Αποκορώνου ενημερώνει ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α΄ φάσης στην ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr

Οι επιτυχόντες για την οριστικοποίηση της εγγραφής τους θα πρέπει να προσέρχονται στη γραμματεία του ΙΕΚ μέχρι την Τετάρτη 22/9/2021 και ώρα 4:30 – 7:30 έχοντας μαζί τους:

- Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.

- Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών Εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου)

- Βεβαίωση ΑΜΚΑ

- Λοιπά στοιχεία που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, όπως κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία, κλπ…

- Αντίγραφο της ηλεκτρονικής τους αίτηση (Προαιρετικό)

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας, κλπ.), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία του ΙΕΚ.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι των ΔΙΕΚ που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν Βελτίωση, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης.

Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση, ενημερώνουμε πως θα ακολουθήσει Τρίτη Φάση με εγγραφές εκτός πίνακα που θα γίνονται στη γραμματεία του ΙΕΚ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Οι ειδικότητες για την Τρίτη Φάση εγγραφών είναι οι παρακάτω:

- Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

- Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος

- Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας

- Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

- Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι ΔΩΡΕΑΝ, δεν υπάρχει όριο ηλικίας και διαρκεί 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης.

Οδηγεί στην λήψη Διπλώματος Επιπέδου 5 του ΕΟΠΠΕΠ.

Παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστημιακές σχολές συναφούς ειδικότητας.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Αποκορώνου βρίσκεται στο Καβρό, στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου

Για Πληροφορίες

Τηλ. Επικοινωνίας : 2825061460

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iekapok@sch.gr

site: https://iek-apokor.chan.sch.gr


Facebook twitter youtube