^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Σημαντική η κοινωνική προσφορά του Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου στους δημότες του Αποκόρωνα

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου χρόνου λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισκέφθηκε το γραφείο της δομής και ενημερώθηκε για το σύνολο των δράσεων και τον αριθμό των ωφελουμένων που εξυπηρετήθηκαν το διάστημα αυτό . Συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου του 2017, η δομή έχει εξυπηρετήσει  207 οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά  θέματα και θέματα ψυχικής υγείας. Σε επίπεδο δράσεων έχει οργανώσει και στηρίξει δράσεις όπως βιωματικά σεμινάρια προγραμμάτων αυτάρκειας και Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ έχει αναλάβει τις αιτήσεις για ΚΕΑ και τη διανομή ΤΕΒΑ του Αποκόρωνα. Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου έχει αναλάβει την αξιολόγηση των ωφελουμένων και παραπομπή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ενδυματοπωλείο του Δήμου βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Παράλληλα  συνεργάζεται με φορείς όπως το ΚΕΔΔΥ-ΕΔΕΑΥ και σχολεία, Γιατρούς του Κόσμου, ΚΨΥ Ενηλίκων, ΚΨΥ Παιδιών και εφήβων, ΚΕΘΕΑ, Χαμόγελο του παιδιού, Κέντρο Υγείας Βάμου, τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι της περιοχής του Αποκόρωνα και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες Χανίων και Περιφέρειας Κρήτης.  Παρέχει ενημέρωση σε θέματα απασχόλησης ανέργων και παροχών, θέματα αλλοδαπών, συνταξιοδότησης, κατευθύνσεις για δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση για κοινωνικά θέματα και παραπομπές σε αρμόδιες υπηρεσίες και διεξάγει ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής .

Στις  μελλοντικές δράσεις του Κέντρου Κοινότητας μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται η συνέχιση του προγράμματος  αυτάρκειας, μαθήματα εκμάθησης Η/Υ και άλλα επιμορφωτικά και ενημερωτικά προγράμματα ,ομιλίες και συνεργασίες με στόχο την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αποκορώνου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους.


Facebook twitter youtube