^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ο Δήμαρχος

Δήμαρχος Αποκορώνου είναι ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης (2014-σήμερα).

O Χαράλαμπος Κουκιανάκης (γεννήθηκε το 1961 στο Νίπος Αποκορώνου) είναι Δήμαρχος Αποκορώνου από το 2014.

Είναι παντρεμένος με τη Ναναδάκη Ευτυχία από τον Καμπανό Σελίνου, συνταξιούχο, με την οποία  έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τη Χαραυγή, καθηγήτρια φιλόλογο, τον Σπυρίδωνα - Γεώργιο, ιδ. υπάλληλο, και τον Κωνσταντίνο, φοιτητή.

Σπούδασε στην πρώην Σχολή Υπαξιωματικών Χωροφυλακής και υπηρέτησε ως Διοικητής, Γραμματέας, ή Αξιωματικός Υπηρεσίας στο σύνολο σχεδόν των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα, υπηρέτησε στον Α.Σ. Λάκκων Κυδωνίας ως Διοικητής (για δύο χρόνια), στον Α.Σ. Καμπανού Σελίνου ως Διοικητής (για τρία χρόνια), στο Α.Τ. Κισσάμου ως Υπασπιστής Γραμματέας (για δέκα χρόνια), στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας ως Υπασπιστής Γραμματέας (για δέκα χρόνια), στο Α.Τ. Χανίων ως Αξιωματικός Υπηρεσίας (για ένα χρόνο), στο Α.Τ. Βουκολιών ως Υπασπιστής Γραμματέας (για ένα χρόνο) και για μικρότερα διαστήματα στο Α.Σ. Κουρνά Αποκορώνου ως Διοικητής και στο Α.Τ. Χώρας Σφακίων ως Υπασπιστής.

Σε αναγνώριση της προσφοράς του, η Υπηρεσία τον τίμησε πολλές φορές με επαίνους και μετάλλια.

Η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε το 1988, οπότε και έγινε ένας από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Αστυνομίας. Εξελέγη αιρετό μέλος στο Πρώτο Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών με έδρα την Αθήνα. Στις εκλογές της 16ης & 17ης Μαρτίου 2005 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων, η οποία απαριθμούσε 448 μέλη. Έκτοτε εξελέγη κατ' επανάληψη μέλος της ΠΟΑΣΥ.

Κατήλθε στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον επιτυχόντα συνδυασμό "Χανιά, Ανάπτυξη Τώρα" με επικεφαλής τον Γρηγόρη Αρχοντάκη. Διετέλεσε Αντινομάρχης Εμπορίου και Πρωτογενή Τομέα για δύο χρόνια και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νομού Χανίων για τέσσερα χρόνια, επιδεικνύοντας σημαντικό έργο και αποτελέσματα. Παράλληλα επέδειξε αξιόλογη κοινωνική δράση σε αρκετούς συλλόγους, όπως η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, η Ένωση Απόστρατων Νομού Χανίων, ο Σύλλογος Αιμοδοτών Αποκόρωνα, ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Χανίων και άλλοι.

Κατήλθε στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 ως υποψήφιος Δήμαρχος Αποκορώνου και επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση" (ΕΜΑΑΚ). Στον α΄ γύρο έλαβε 48,32% των ψήφων και στον β΄ γύρο 49,66%. Εξελέγη Δήμαρχος Αποκορώνου το 2014 με ποσοστό 51,86% και επανεξελέγη το 2019 με ποσοστό 51,84%, με αποτέλεσμα να παραμένει στη θέση αυτή έως σήμερα.

Είναι μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, αντιπρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αγία Σοφία", μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Άρθρου 152.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2825340330
Fax: 2825340345
Email :This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Facebook twitter youtube