^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Έναρξη εγγραφών στον παιδικό σταθμό Βάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βάμου θα δέχεται αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής για την νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023 από Τετάρτη 18 Μαΐου έως Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022. Τα νήπια που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου είναι ηλικίας από 2 ετών και 6 μηνών έως την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής είναι:

1. Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης, συμπληρωμένη από τους γονείς,
2. Ατομική κάρτα υγείας παιδιού, συμπληρωμένη από παιδίατρο, συνοδευόμενη με φωτοτυπία των εμβολίων
3. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας (2021)
4. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του νηπίου
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Βεβαίωση εργασίας γονέων ή οποιοδήποτε αποδεικτικό εργασίας ή ανεργίας.

Για τη διευκόλυνση των γονέων και την τήρηση των οδηγιών και των μέτρων πρόληψης και προστασίας σχετικά με τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου, δίνεται φέτος η δυνατότητα της εξυπηρέτησης των γονέων στην υποβολή του αιτήματος εγγραφής και υποβολής των αναγκαίων δικαιολογητικών και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου Αποκορώνου (apokoronas.gov.gr) τα έντυπα “Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης” και “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” (για συμπλήρωση από παιδίατρο) τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf και κειμένου.

Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί από τους γονείς και να αποθηκευτεί στον υπολογιστή (δεν είναι υποχρεωτικό να έχει υπογραφή στη φάση αυτή).

Την “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” οι γονείς μπορούν να την προωθήσουν στον παιδίατρο σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να τη συμπληρώσει, να την εκτυπώσει και να την υπογράψει.

Η “Ατομική κάρτα υγείας παιδιού” μαζί με τη φωτοτυπία των εμβολίων, το εκκαθαριστικό σημείωμα από το TAXIS, και τη βεβαίωση εργασίας γονέων ή οποιοδήποτε αποδεικτικό εργασίας ή ανεργίας, μπορούν είτε να είναι σκαναρισμένα είτε να είναι φωτογραφημένα ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ, σε μορφή αρχείων pdf ή εικόνας.

Η αίτηση μαζί με τα σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ λοιπά δικαιολογητικά θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. του Δήμου Αποκορώνου με θέμα “Αίτηση για εγγραφή στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου”.

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού καθώς και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης μπορούν να εκδοθούν από τους ίδιους τους γονείς μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του gov.gr, ενώ στην περίπτωση που οι γονείς αδυνατούν να τις εκδώσουν, αυτές θα εκδοθούν ή θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία του Δήμου Αποκορώνου βάσει των στοιχείων που θα συμπληρώσουν οι γονείς στην “Αίτηση εγγραφής – βεβαίωσης”.

Αφού παραληφθεί το ηλεκτρονικό μήνυμα της αίτησης με τα συνημμένα αρχεία, θα πρωτοκολληθεί και θα προωθηθεί στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βάμου, όπου μετά τον έλεγχο, η νηπιαγωγός θα καλέσει τηλεφωνικά τους αιτούντες γονείς για να κανονίσουν την ημέρα και ώρα συνάντησης (ραντεβού) στον παιδικό σταθμό.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να καλούν τηλεφωνικά στο παρακάτω τηλέφωνο επικοινωνίας τις εργάσιμες ημέρες από 18/5 έως και 10/6 και τις ώρες από τις 8 π.μ. έως 1 μ.μ. για να συνεννοηθούν την παραλαβή των εντύπων αίτησης και να κανονίσουν την ημέρα και ώρα συνάντησης (ραντεβού).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τσιτσιρίδη Αρτεμησία, νηπιαγωγός του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βάμου
τηλ. 2825022144
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Facebook twitter youtube