^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Από τα μπαϊράκια της Επανάστασης στο κελί της προδοσίας….!


Ένα ταξίδι κυριολεκτικά  «βουτιά στην ιστορία» ήταν αυτό που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκανιάκης  το τριήμερο 18-21 Μαρτίου, στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωνε ο οικείος δήμος για τα 202 χρόνια απ’ την Εθνική Παλιγγενεσία και την απελευθέρωσης της ομώνυμης πόλης ως πρώτης που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό στις 21 Μαρτίου του ΄21.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιανάκης «ήταν μια μοναδική εμπειρία καθώς εκτός των σημαντικότατων επαφών, είχαμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφθούμε ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής με κυριότερα εκείνα του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο (φυλακίστηκε εκεί ο εκ των πρωτεργατών της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - για προδοσία εναντίον του ανήλικου τότε Όθωνα- για έντεκα ακόμη μήνες όπου και μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Ιτς Καλέ του Ναυπλίου), της Αγίας Λαύρας, του Μεγάλου Σπηλαίου και του μνημείου της θηριωδίας των Ναζί στα Καλάβρυτα όπου εκτελέστηκαν οκτακόσιοι άνδρες από δώδεκα ετών και άνω (το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων)»!!!
Στα πλαίσια αυτά, ο δήμαρχος Αποκορώνου, συμμετείχε ενεργά ως προσκεκλημένος και στις εκδηλώσεις του δήμου, που έλαβαν χώρα κατά το συγκεκριμένο τριήμερο, με κυριότερη μάλιστα αυτή της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο των Καλαβρύτων – συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές- με τίτλο «Σημαίες, Λάβαρα και Μπαϊράκια της Επανάστασης του 1821».

Το …σαράκι της Διχόνοιας

Μάλιστα ο δήμαρχος Αποκορώνου, στη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του, χρησιμοποιώντας ως πρόλογο τη διχόνοια που λίγο έλειψε να στοιχίσει τον Επαναστατικό Αγώνα των Ελλήνων, επισήμανε τα εξής:
«Η Κρήτη έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες για την Απελευθέρωση. Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες συμβάλλοντας από την πρώτη στιγμή στο επαναστατικό κίνημα. Πολλοί Κρητικοί και ειδικότερα από την ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων έσπευσαν άμεσα στην Πελοπόννησο για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια του λαού μας. Τα ιστορικά Καλάβρυτα έστειλαν σε όλο τον ελληνισμό το μήνυμα της αναγέννησης, της ενότητας, της πίστης και της δημοκρατίας. Δυστυχώς όμως σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, σε όλες τις μεγάλες θυσίες πάντα παραμονεύει η διχόνοια. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά μας ως λαός είναι η διχόνοια. Με τις πρώτες επαναστατικές νίκες εναντίον του κατακτητή ξεκίνησαν οι εμφύλιες συγκρούσεις, ενώ λίγο αργότερα φυλακίζαμε τους πρωτεργάτες της Επανάστασης… Εμείς ως απόγονοι όλων αυτών των ηρώων έχουμε ένα και μοναδικό χρέος. Να διδάξουμε με τις πράξεις μας την έννοια της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, περιθωριοποιώντας όλους εκείνους που επιχειρούν να διαρρήξουν τις αξίες και τις αρχές ενός πληγωμένου λαού.
Οι νέες γενιές είναι σε θέση να σταθούν απέναντι σε  απειλές ή δυσκολίες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε διαφορές, μίση ή πάθη και να εργαστούν για το κοινό καλό; Είναι σε θέση να εγκαταλείψουν μικροπολιτικά ή άλλου είδους συμφέροντα προτάσσοντας μόνο το συμφέρον του λαού;
Αν το πετύχουμε αυτό, τότε ναι, θα μπορούμε να βαδίζουμε σε ασφαλή μονοπάτια    
Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου, παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, για να θυμίζει σε ΟΛΟΥΣ μας ότι η Πατρίδα είναι πάνω από όλα και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις, να έχουμε Πίστη και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Τιμή και δόξα στους ήρωες προγόνους μας. Να είναι ελαφρύ το τιμημένο ελληνικό, Καλαβρυτινό, Κρητικό  χώμα που τους σκεπάζει. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!».

Ο Σαμωνάς στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων της Ελλάδας;

Η συμμετοχή του δημάρχου Αποκορώνου στις εκδηλώσεις μνήμης των Καλαβρύτων είχε εκτός των άλλων κι έναν σημαντικό στόχο: την ένταξη του οικισμού Σαμωνά στο Δίκτυο των Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών της Ελλάδας από τις θηριωδίες των Ναζί κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής (1940-45).
Στην παρουσίαση μάλιστα του θέματος στον πρόεδρο του Δικτύου και νυν δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου, ο κ. Κουκιανάκης αποκάλεσε τον Σαμωνά «Αετοφωλιά γενναίων ανδρών και γυναικών» επισημαίνοντας τα εξής:
« Ο Σαμωνάς αποτέλεσε στόχο εκδίκησης των Γερμανών στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και βομβαρδίστηκε ανηλεώς από επιθέσεις μαχητικών αεροσκαφών του Χίτλερ, για ν’ ακολουθήσει περικύκλωση από τις επίγειες στρατιωτικές δυνάμεις του εισβολέα κατακτητή και πυρπόληση όλων των νοικοκυριών αλλά και των εκκλησιών. Ο οικισμός καταστράφηκε ολοσχερώς το διήμερο 8-9 Μαΐου 1944. Οι κάτοικοι ωστόσο – όσοι επέζησαν- αναγεννήθηκαν εκ της κόνεως, χτίζοντας από την αρχή τον οικισμό».
Επίσης, ο κ. Κουκιανάκης, κατέθεσε σχετική πρόταση προς τον πρόεδρο του Δικτύου και αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι οριστικές αποφάσεις των συγκεκριμένων διεργασιών.
 
Τι είναι το Δίκτυο…

Σκοποί του Δικτύου είναι οι: ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για τη λήψη και εφαρμογή μέτρων και προγραμμάτων για τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου για να μην ξαναγίνει πόλεμος, της μνήμης του Ελληνικού λαού για τη συνεισφορά του στον αγώνα για τη συντριβή του Ναζισμού και του φασισμού και της καταξίωσης των αγωνισθέντων, σφαγιασθέντων, εκτελεσθέντων, διωχθέντων, φυλακισθέντων, μαρτυρησάντων, βασανισθέντων κατοίκων των πόλεων και των χωριών τους κατά τη Γερμανική, Ιταλική και Βουλγαρική Κατοχή της περιόδου 1940-1945.
Η προώθηση των αδελφοποιήσεων μεταξύ των μαρτυρικών περιοχών και η δημιουργία μονίμου δικτύου συνεργασίας και διασύνδεσης μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ αυτών και αντιστοίχων περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοια βαρβαρότητα και καταστροφή , για την κοινή και αποδοτικότερη διερεύνηση της ιστορίας, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών , καθώς επίσης η δημιουργία Δικτύου στα πλαίσια του ευρύτερου ελληνισμού για τη στήριξη αντιστοίχων σκοπών σε διεθνές επίπεδο.
Έτσι, αν ο δήμος Αποκορώνου ενταχθεί, θα είναι ο 38ος δήμος που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Δίκτυο.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών κι άλλους επίσημους

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης (παρακολούθησε  την εντυπωσιακή αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και την ιστορική μάχη για την Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων 21 Μαρτίου 1821, από την θεατρική ομάδα “Πάνος Μίχος”), συναντήθηκε με τον  Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο  με τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Αγίας Λαύρας π. Ευσέβιο Σπανό, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Καστανιώτη, τους βουλευτές Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου (Ν.Δ), Κώστα Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ), τον γνωστό καθηγητή Εγκλήματολιγίας και βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελο Τσιγκρή, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Φίλια, τον  Πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα Αλεχάνδρο Γκαρθία Μορένο και πολλούς άλλους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, του στρατού, φορέων και κομμάτων.
Αφήνοντας τέλος τα ιστορικά Καλάβρυτα, ο κ. Κουκιανάκης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο της ομώνυμης πόλης Αθανάσιο Παπαδόπουλο για τη θερμή υποδοχή και ζεστή φιλοξενία που πρόσφερε στη αποστολή των Κρητικών, του απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για αντίστοιχη φιλοξενία στον Αποκόρωνα. Τέτοιου είδους ενέργειες και συνεργασίες άλλωστε ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο δήμων, στα πλαίσια μάλιστα του αμοιβαίου σεβασμού, των αρχών, των ηθικών, πολιτιστικών και ουμανιστικών αξιών που χαρακτηρίζουν τις δύο ιστορικές περιοχές.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ


Το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του Δήμου Αποκορώνου να διοργανώσει την εκδήλωση βράβευσης των Γαλάζιων Σημαιών για το 2023, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δήμου Αποκορώνου για τις ακτές του.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αναφερόμενος στο θέμα επεσήμανε: “Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ΟΜΟΦΩΝΗ αποδοχή της πρότασής μας από το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) Εθνικό  χειριστή του προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” να επιλέξει τον Δήμο μας για να διοργανώσει την Πανελλήνια εκδήλωση βράβευσης των Γαλάζιων Σημαιών, αναγνωρίζοντας τις υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες στους λουόμενους.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε έξι (6) “Γαλάζιες Σημαίες” και σήμερα ύστερα από τη μεθοδική δουλειά για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, στην ενδυνάμωση και αύξηση των επενδύσεων καταφέραμε και τις αυξήσαμε σε δεκατρείς (13) , πράγμα που αποδεικνύει ότι οι παραλίες μας  αποτελούν την καλύτερη εγγύηση, αφού διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές.
Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε : “Η τουριστική δραστηριότητα στον Δήμο Αποκορώνου βρίσκεται σε συνεχή ποιοτική και ποσοτική άνοδο και με σκληρή δουλειά και αγάπη αναβαθμίζουμε τον Δήμο μας σε όλους τους τομείς, με απώτερο στόχο να καταστήσουμε τον Αποκόρωνα ως τόπο πρώτου προορισμού.”

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Έκκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για τον περιορισμό των ογκωδών, μπαζών και λοιπών απορριμμάτων που ανεξέλεγκτα και απρόκλητα εναποθέτονται σε όλη την επικράτεια του δήμου.
Εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με τα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά και προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, σε μια συλλογική προσπάθεια!
    • Καθήκον ΟΛΩΝ μας , η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και επικαλουμεθα την ευαισθητοποίηση δημοτών και επιχειρήσεων, που θα στοχεύουν σε έναν δήμο ΚΑΘΑΡΟ, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο.
    • Η δημοτική αρχή στα πλαίσια του σχεδιασμού της, για την πρόληψη – μείωση αποβλήτων και γενικότερα, έχει πάρει μια σειρά μέτρων για τη διαχείριση των αποβλήτων, με την αύξηση του στόλου των οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού, αγορά κάδων, ανάθεση έργου σε ιδιώτη εργολάβο κ.α., με τα μέσα που διαθέτει.
    • Οι δημότες παρακαλούνται να τοποθετούν τα σκουπίδια εντός των κάδων ( πράσινους, μπλε, κίτρινους) και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
    • Επικοινωνούμε στο τηλέφωνο 28253- 40321,336 ( ώρες γραφείου) , προκειμένου να συνεννοηθούμε σχετικά με τη διαχείριση ή την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων καθώς και για τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.
    • Σε περίπτωση που τα απορρίμματα ( ογκώδη) βρίσκονται σε ιδιωτική έκταση, καλείται ο ιδιοκτήτης να τα απομακρύνει και σε μη συμμόρφωσή του, συλλέγονται από τον δήμο και απαιτείται ανάλογη αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου μια υποχρεώνει αυτόν να καταβάλει υπέρ του δήμου και το προβλεπόμενο ειδικό τέλος αποκομιδής.
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι: « Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, ώστε να βοηθηθεί αποτελεσματικά η υπηρεσία καθαριότητας και ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή δυσάρεστων μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!

Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, με πλήθος κόσμου, στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες, η παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης δεξιοτήτων Μέντορινγκ: https://mentoring.sw.hmu.gr η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκε ο κ. Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΕΛΜΕΠΑ, η επιστημονικά υπεύθυνη, η κα Παπαδακάκη Μαρία, Δ/ντρια Εργαστηρίου Laher, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη της κας Σπυριδάκη Αικατερίνης, Υποψήφιας Διδάκτωρ, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας,Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Στην παρουσίαση παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αποκορώνου, κ Λιανδρή καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” Δήμου Αποκορώνου,κ.Φιλία Αναστασάκη και οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα και κ.Αποστολάκη Κλειώ.

Στη συζήτηση αναλύθηκε ο σκοπός της πλατφόρμας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας, την ενίσχυση ατομικών δεξιοτήτων και την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση . Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να βρει εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων (κουτιών) το δικό του προφίλ και κάθε εργοδότης που ενδιαφέρεται να βρει προσωπικό αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά.

Με κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε σχετικά : “Πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο που θα συμβάλει σημαντικά στη διασύνδεση εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου μέσω της σωστής αντιστοίχισης εργασιακού προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, το οποίο θα πρεπει να αξιοποιηθεί από όλους.”

Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια σχετικά με το πρόγραμμα και την πλατφόρμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2825340502 (κ.Φιλία Αναστασάκη Καλύβες) και 2825340322 (κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα Βρύσες).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου μετά από σχετική απόφαση της δημοτικής αρχής προμηθεύτηκε δυο φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας με στόχο την κάλυψη των αναγκών των γηπέδων Βάμου και Νέου Χωριού . Η απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία των ερασιτεχνών αθλητών και οι απινιδωτές παραδόθηκαν σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στους προέδρους των αθλητικών σωματείων ΤΙΤΑΝ, ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ, ΝΕΟΥ ΣΑΜΨΩΝ, παρουσία του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και αρμόδιου αντιδημάρχου σε θέματα αθλητισμού, κ.Κοτσιφάκη Αντώνη.

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5 λεπτά έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%. Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν στην σπουδαιότητα ύπαρξης των απινιδωτών σε πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, γήπεδα, σχολεία κλπ.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε σχετικά: «Η δημοτική αρχή ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα ύπαρξης απινιδωτών στα γήπεδα για την αποφυγή ατυχών περιστατικών στους αθλητικούς χώρους , εξασφάλισε την αγορά δυο απινιδωτών, εξοπλίζοντας για αρχή τα δυο μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα γήπεδα του Δήμου. Παράλληλα συνεχίζουν να γίνονται εκπαιδεύσεις σε δημότες, εθελοντές και συλλόγους στη χρήση τους και στη παροχή πρώτων βοηθειών. Ευχόμαστε να μη καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ποτέ .


Facebook twitter youtube