^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ


Υπεγράφη σύμβαση παροχής υπηρεσιών σήμερα (17-5-2021) στο Δήμο Αποκορώνου μεταξύ του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του αναδόχου Βιττωράκη Αριστείδη , με τίτλο “ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΏΝ, ΤΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ”, προϋπολογισμού 24.800 € .
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης το αντικείμενο της παρούσας υπηρεσίας αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου α) να επικαιροποιηθούν όλες οι μελέτες που απαιτούνται, β) να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις αυτών, γ) να συνταχθεί ο προϋπολογισμός και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και τέλος δ) από τον ανάδοχο μηχανικό της παρούσας υπηρεσίας να εκδοθεί η οικοδομική άδεια του νέου κτιρίου που θα στεγάσει την επέκταση του Μουσείου.
Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της Υπηρεσίας με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΤΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΑΒΑΛΟΧΩΡΙΟΥ» περιλαμβάνει:
    1. Τον επιτόπου έλεγχο της σημερινής κατάστασης του οικοπέδου και των υφιστάμενων  ερειπωμένων κτισμάτων (μαζί με μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου).
    2. Tον έλεγχο και την αξιολόγηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, μηχανολογικών μελετών, που έχουν εκπονηθεί ήδη, ώστε να εντοπιστούν οι αδυναμίες και σημεία όπου απαιτείται επικαιροποίηση.
    3. Επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και πολεοδομική υπηρεσία για οδηγίες και την σύμφωνη γνώμη των προτεινόμενων εργασιών.
    4. Το είδος των λοιπών μελετών που απαιτείται εάν απαιτείται να συνταχθούν από την τεχνική υπηρεσία
    5. Τις αδειοδοτήσεις που πρέπει να εκδοθούν για την έγκριση των μελετών (πχ. Εφορείες αρχαιοτήτων ή περιβαλλοντική αδειοδότηση) και την περαίωση τους.
    6. Την σύνταξη των επιμετρήσεων και ότι άλλο είναι απαραίτητο ώστε από την τεχνική υπηρεσία να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του έργου και τα τεύχη δημοπράτησης.
    7. Την έκδοση τυχόν αδειών κατεδαφίσεων για τα ετοιμόρροπα κτίσματα εάν απαιτείται.
    8. Την ωρίμανση του φακέλου και τέλος την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του νέου κτιρίου της επέκτασης του Λαογραφικού Μουσείου Γαβαλοχωρίου.


Facebook twitter youtube