^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προς την αντιπολίτευση: “Να μην στερήσουμε το ΝΕΡΟ στον Αποκόρωνα”

Ύστατη έκκληση προς επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τονίζοντας ότι “ είναι αδιανόητο με πράξεις και παραλείψεις μας, να στερήσουμε το βασικό αγαθό της ζωής, από τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας, με την άρνησή σας να συμφωνήσετε στην υπογραφή της σύμβασης που ίσχυε με την έγκρισή σας μέχρι 25.05.2020.
Η επιστολή έχει ως κάτωθι:
“Όπως γνωρίζετε μέχρι 25.05.2020 είχαμε ενεργή σύμβαση με τον Ο.Α.Κ., η οποία υπεγράφη στις 3.12.2019 και δεν είχε ετήσια διάρκεια λόγω κατανάλωσης της προβλεπόμενης από αυτήν ποσότητας νερού. Ο Δήμος Αποκορώνου εκπλήρωσε τις οικονομικές του υποχρεώσεις από τη σύμβαση αυτή.
Μετά τη λήξη της ο Ο.Α.Κ. συνέχισε να τροφοδοτεί τον Δήμο με νερό και επ’αυτού εξέδωσε το υπ’αρίθμ.66/23.11.2020 τιμολόγιό του αξίας 167.910,52 ευρώ προ Φ.Π.Α. για την περίοδο από 26.05.2020 έως 20.11.2020. Το τιμολόγιο αυτό δεν εξοφλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία λόγω μη ύπαρξης νόμιμης αιτίας (ενεργούς σύμβασης) ίδια με την προγενέστερη και ο Ο.Α.Κ. προσέφυγε δικαστικώς με την υπ’αρίθμ.363/2020 αγωγή του κατά του Δήμου, η οποία εκδικάστηκε (αφού δεν έλαβε χώρα εξωδικαστικός συμβιβασμός) και αναμένεται απόφαση.
Σήμερα οι οφειλές του Δήμου προς τον Ο.Α.Κ. ανέρχονται στο ποσόν των 296.886,57 ευρώ, χωρίς να μπορεί η Οικονομική Υπηρεσία να καταβάλει το ποσό αυτό λόγω μη ύπαρξης σύμβασης.
Το θέμα έχει έλθει επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο πλην όμως δεν έχει συμφωνήσει σε σχέδιο σύμβασης λόγω της θέσης του, ότι την αποκλειστική διαχείριση των νερών του Αποκόρωνα πρέπει να έχει ο Δήμος. Σημειωτέον ότι ο Ο.Α.Κ. παρέχει νερό ( το πιο φθηνό τιμολόγιο έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας) σε όλους τους Δήμους της Κρήτης και όλοι οι Ο.Τ.Α. και Δ.Ε.Υ.Α., έχουν συνάψει σύμβαση με αυτόν ίδια με το σχέδιο συμβάσεως που έχει έλθει  προς ψήφιση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο  ίδια με αυτή που και εμείς υπογράφαμε κατά το παρελθόν. (μεταξύ αυτών και Δήμοι που παρέχουν νερό σε άλλους Ο.Τ.Α. και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα νερά μόνοι τους χωρίς τη συνδρομή του Ο.Α.Κ.)
Ο Ο.Α.Κ. επανειλημμένως με έχει οχλήσει προφορικά αλλά και εγγράφως προς τον Δήμο ότι θα σταματήσει την τροφοδοσία με νερό και παρά τις αποτρεπτικές μου παρεμβάσεις,προχθές 31.05.2021 προέβη σε διακοπή ύδρευσης στο ταχυδιυλιστήριο Δραμίων.
Κατόπιν επίμονων παρεμβάσεών μου, δόθηκε νερό στον Δήμο την επόμενη μέρα.
Ενόψει των ανωτέρω σας καλώ για τελευταία φορά, αντιλαμβανόμενοι την σπουδαιότητα του θέματος και του κινδύνου να μείνει ο Δήμος χωρίς νερό εν μέσω θερινής περιόδου και κορωνοϊού και σε περίοδο που ανοίγουν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, με πνεύμα συναίνεσης να προχωρήσουμε σε υπογραφή σύμβασης με τον Ο.Α.Κ. μέχρι ο Δήμος να είναι σε θέση να διαχειριστεί τα νερά του τόπου μας μόνος του, σύμφωνα και με τα έργα ύδρευσης που είναι στη διαδικασία δημοπράτησης. Δεδομένου ότι τυχόν διακοπή της υδροδότησης θα έχει ολέθριες συνέπειες και εν μέσω πανδημίας, για τον Δήμο μας , το θέμα θα έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγησή μου και σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας και σας ζητώ με αίσθημα ευθύνης να ενεργήσετε με βάση τη λογική και το συμφέρον της κοινωνίας μας.
Μου είναι αδιανόητο ότι με πράξεις ή παραλείψεις μας θα στερήσουμε το βασικό αγαθό της ζωής από τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας, με την άρνησή σας να συμφωνήσετε στην υπογραφή της σύμβασης που ίσχυε με την έγκρισή σας μέχρι 25.05.2020.”


Facebook twitter youtube