^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Δελτίο τύπου "Απάντηση Δημάρχου Αποκορώνου προς την αντιπολίτευση για την νέα χάραξη του ΒΟΑΚ: "Η υποκρισία περισσεύει"


"Απαντώντας στην με σημερινή ημερομηνία επιστολή σας με την οποία επιθυμείτε αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για αύριο με μοναδικό θέμα τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ, σας ενημερώνουμε ότι από 10.08.21 λήφθηκε από τον Δήμο Αποκορώνου έγγραφο της Περιφέρειας με αρ.πρωτ. 236500/10.08.21 με θέμα:  “Διαβίβαση Μ.Π.Ε. στο Δήμο σας, που αφορά: Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του ΒΟΑΚ στο τμήμα ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ,  ΜΕ ΦΟΡΕΑ ΕΡΓΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, για έκφραση γνώμης  από τα οικεία συλλογικά όργανα. “               .
Αυθημερόν η δημοτική αρχή με εντολή Δημάρχου έστειλε σε όλους  τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους τα link και τα έγγραφα που αφορούν την ΜΠΕ του ΒΟΑΚ προς ενημέρωσή όλων αλλά προφανώς δεν ασχοληθήκατε και δε μπήκατε στον κόπο να ενημερωθείτε έγκαιρα.
Το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του το 2016 απεφάνθη  περί της νέας χάραξης ύστερα και από αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και έγιναν οι δέουσες ενέργειες. Η δημοτική αρχή αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά από τον Απρίλιο του 2021 που διέρρευσε ανεπίσημα φημολογία της νέας χάραξης, ξεκίνησε έναν αγώνα μαζί με τις τοπικές κοινωνίες όπου δημιουργούνταν προβλήματα με τη νέα χάραξη και διαμόρφωσαν σε απόλυτη συνεργασία προτάσεις οι οποίες απεστάλησαν 3 φορές προς τα αρμόδια Υπουργεία δημοσιοποιώντας παράλληλα κάθε πράξη και ενέργεια προς ενημέρωση όλων. Μάλιστα κατά καιρούς, το χρονικό διάστημα αυτό, οι ίδιες οι κοινωνίες εξέφρασαν δημόσια τις αντιρρήσεις τους.
Ως Δήμαρχος όφειλα και συνεχίζω να στέκομαι αρωγός στα δίκαια αιτήματα  των τοπικών κοινωνιών  όπως αυτά εκφράζονται.
Σας ενημερώνω εξάλλου ότι την ενημέρωση που έχω, έχω από το ΤΕΕ εξ ιδίας πρωτοβουλίας, όπου η δημοτική αρχή  επισκέφθηκε δυο φορές για να ενημερωθεί σχετικά και την πρώτη μάλιστα ενημέρωση λάβαμε από τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλειο Κοντεζάκη ως μέλος του ΤΕΕ. Όπως γίνεται αντιληπτό στον καθένα μπορούσατε και εσείς ανά πάσα στιγμή εφόσον επιθυμούσατε να λάβετε ενημέρωση.
Παρόλα αυτά , θεωρώντας ότι η έλλειψη της όποιας ενημέρωσης οφείλεται στη δική σας αμέλεια θα προτείνω στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα από εμένα και τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το θέμα να επανέλθει για γνωμοδότηση σε άλλη συνεδρίαση του οργάνου στις 30.08.2021 και ώρα 03:00μ.μ. προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο να καθαρογραφεί η απόφαση αλλά και η τεχνική υπηρεσία να υποβάλει εμπροθέσμως και αρμοδίως τις προτάσεις του Δήμου."

Δήμαρχος Αποκορώνου
Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube