^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Επίσκεψη Δημάρχου Αποκορώνου, κ.Χαράλαμπου Κουκιανάκη στον Υπουργό Εσωτερικών, κ.Μάκη Βορίδη”


Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του Υπουργού Εσωτερικών, Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο του κ. Βορίδη στην Αθήνα, όπου συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αποκορώνου, την οικονομική  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των Δήμων γενικότερα λόγω κατακόρυφης αύξησης της τιμής των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος και τη δυνατότητα επίλυσής τους.
Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ.Κουκιανάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του Δήμου , συζητήθηκε η ένταξη των έργων που έχουν ήδη υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” καθώς και η δυνατότητα κατ’εξαίρεση ένταξης του Βιολογικού της Αλμυρίδας ως εμβληματικού έργου.Υποβλήθηκε αίτηση χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων για προμήθεια υλικών δικτύων ύδρευσης και εργασίες αντλητικών συγκροτημάτων ανλιοστασίων ύδρευσης και επίσης αίτημα οικονομικής ενίσχυσης για επισκευές δημοτικών κτιρίων τα περισσότερα από τα οποία στερούνται ακόμα και οικοδομικής άδειας. Συζητήθηκε, ακόμα το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνική, Διοικητικό, ΚΕΠ) σε ανθρώπινο δυναμικό  ώστε να μην δυσχεραίνεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου και κατατέθηκε και αντίστοιχο αίτημα.
Από τη μεριά του ο κ. Υπουργός, Μάκης Βορίδης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος κ.Κουκιανάκης, δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυσή τους στο μέτρο του εφικτού.
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης , ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό, κ.Μάκη Βορίδη για την ανταπόκρισή του καθώς επίσης και την Βουλευτή Χανίων,κ. Ντόρα Μπακογιάννη για την ουσιαστική συμβολή της στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος.


Facebook twitter youtube