^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΒΡΥΣΩΝ-ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΙΚΑΜΠΟΥ”, προϋπολογισμού 80.177 ευρώ με Φ.Π.Α.”

    Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 σύμβαση έργου μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, και της  αναδόχου Θεανώ Κανδηλιεράκη, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Δ.Ε., για την εκτέλεση του έργου με τίτλο “Συνδετήρια οδός από επαρχιακή οδό Βρυσών-Σφακίων προς οικισμό Αλικάμπου”,ποσού 160.000 ευρώ με Φ.Π.Α προ έκπτωσης.
    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το έργο χρηματοδοτείται από το εθνικούς πόρους από το ΠΔΕ Κ.Α. 2014ΕΠ50200008 της ΣΑΕΠ502 της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ.: 121666/16.06.2020 (ΑΔΑ:ΨΦ6Ω7ΛΚ-66Ζ) απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης με θέμα “Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης με αρ. πρωτ. 108119/29.08.2014 του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» .
    Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αποκατάσταση των φθορών και την συντήρηση της συνδετήριας οδού από την Επαρχ. Οδό Βρυσσών-Σφακίων προς τον οικισμό Αλίκαμπου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.
Συνοπτικά οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:
    • Επισκευή - αποκατάσταση τοπικών φθορών του οδοστρώματος (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων και διαβρώσεων), με εφαρμογή τοπικά στρώσης υπόβασης (στα σημεία των λάκκων), εφαρμογή συγκολλητικής επάλειψης και εφαρμογή νέας στρώσης κυκλοφορίας στα τμήματα όπου παρατηρούνται οι φθορές του οδοστρώματος.
    • Καθαρισμός χωμάτινου ερείσματος και καθαρισμός από φερτά υλικά υφιστάμενων χωμάτινων και τσιμεντένιων τάφρων που χρησιμοποιούνται για την απορροή των ομβρίων. Τοπικά προβλέπεται η επιδιόρθωση των υφιστάμενων χωμάτινων τάφρων και η διάστρωση συγκεκριμένου τμήματος αυτών με σκυρόδεμα για την προστασία από την διάβρωση.
Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (06) μήνες (180 ημέρες) από την ημέρα εντολής έναρξης εργασιών της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και κατόπιν υπογραφής της παρούσας σύμβασης.
Τελειώνοντας, ο κύριος Κουκιανάκης ανέφερε ότι συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε για έναν καλύτερο Αποκόρωνα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες οδικής ασφάλειας.


Facebook twitter youtube