^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Δήμαρχος Αποκορώνου: “Συνιστώ σοβαρότητα και υπευθυνότητα”


Στις 28/12/2021 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αποκορώνου με τέταρτο θέμα :”Τροποποίηση της 101/2015 απόφασης για καθορισμό τιμών κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού με εισηγητή τον αναπληρωτή προϊστάμενο τμήματος Οικονομικής Υπηρεσίας κον Κουτσουπάκη Γεώργιο, η μόνη αρμόδια για εισήγηση υπηρεσία.
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κας Τερεζάκη Ρένας, την χαρακτηρίζω τουλάχιστον επιπόλαιη.
Όφειλε καταρχήν να γνωρίζει ότι εισηγητής του θέματος είναι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και όχι εσκεμμένα να παραπλανεί τους δημότες και τους αναγνώστες ότι εισηγήθηκε το θέμα ο Δήμαρχος εάν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να γνωρίζει τί τελικά αποφάσισε και τί ψήφισαν τα μέλη της πλειοψηφίας της οικονομικής επιτροπής.
Παραθέτω αυτολεξεί τα κάτωθι (ολόκληρη η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια):
Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης,με το από 28-12-2021 email του  δήλωσε τα κάτωθι: η εισήγηση είναι εν μέρει αποδεκτή πλην της επιβολής Τέλους Κοινόχρηστων  Χώρων και τη δημιουργία Δ' Ζώνης. Ισχύει η πολιτική μας δέσμευση για μηδενική αύξηση δημοτικών τελών.
Η κ. Μπενάκη Αργυρώ με το από 28-12-2021 email της  δήλωσε τα κάτωθι: αποδέχομαι εν μέρει την εισήγηση πλην της επιβολής Τέλους Κοινόχρηστων  Χώρων και τη δημιουργία Δ' Ζώνης
Η κ. Καυκαλά Αργυρώ με το από 28-12-2021 email της  δήλωσε τα κάτωθι: εισήγηση είναι εν μέρει αποδεκτή πλην της επιβολής τέλους κοινοχρήστων χώρων και τη δημιουργία Δ' Ζώνης.
Ο κ. Κουκουράκης Ιωάννης με το από 28-12-2021 email του δήλωσε τα κάτωθι: εισήγηση είναι εν μέρει αποδεκτή πλην της επιβολής τέλους κοινοχρήστων χώρων και τη δημιουργία Δ' Ζώνης.
Ο κ. Σταυρουλάκης Σταύρος με το από 28-12-2021 email του δήλωσε τα κάτωθι: εισήγηση είναι εν μέρει αποδεκτή πλην της επιβολής τέλους κοινοχρήστων χώρων και τη δημιουργία Δ' Ζώνης.

Μακριά από στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις προς το πρόσωπο του Δημάρχου που δεν ωφελούν αλλά απεναντίας βλάπτουν τα συμφέροντα της κοινωνίας του Αποκόρωνα, τους συνιστώ σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πιστοί  στις δεσμεύσεις μας, θα συνεχίσουμε  αταλάντευτα στη συνέχιση της αναπτυξιακής τροχιάς και δεν μας πτοούν κακόβουλες και συκοφαντικές ενέργειες. Τους καλώ δε να ενστερνιστούμε το πνεύμα των ημερών και ενωμένοι, μονιασμένοι σε κλίμα σύνθεσης και συνεργασίας να εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο!!
Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!


Facebook twitter youtube