^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, Κοτσιφάκης Αντώνιος: “Η αποχή των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης με επικεφαλής την κα Τερεζάκη Ειρήνη και Καραγιαννάκη Παντελή, από τις συνεδριάσεις βλάπτει τα συμφέροντα τόσο της Αυτοδιοικητικής Αρχής του Δήμου Αποκορώνου και κτ’επέκταση των δημοτών του, στερούν τον Δημοκρατικό διάλογο και δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό.”

 

Παρακάτω η επιστολή του Προέδρου:

 

ΠΡΟΣ:

1) Πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριο

2) Πρόεδρο ΠΕΔ Κρήτης κ. Κουράκη Ιωάννη

 

 

Θέμα:Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου

 

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα το οποίο προέκυψε μετά από την επιστολή της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου μας (επισυνάπτεται) που έχει να κάνει με την μη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Συμβούλων σύνολο δεκαπέντε (15) επί συνόλου είκοσι επτά (27) μελών στις τελευταίες συνεχόμενες επτά (7) συνεδριάσεις με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία και ότι αυτό συνεπάγεται του Δημοτικού Συμβουλίου .

Επισημαίνεται ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μειοψηφίας (ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ με επικεφαλής την κα. Τερεζάκη Ειρήνη και ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ με επικεφαλής τον κ. Καραγιαννάκη Παντελή) με την αποχή τους κατά την λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πρόοδο του Δήμου μας (Ισολογισμός-Απολογισμός χρήσης 2019 ,Κοινωνικά θέματα κτλ) κωλυσιεργούν το Δημοτικό έργο και βλάπτουν τα συμφέροντα τόσο της Αυτοδιοικητικής Αρχής του Δήμου Αποκορώνου , και κατ΄επέκταση των Δημοτών του, στερούν τον Δημοκρατικό διάλογο και δεν προάγουν τον Πολιτικό Πολιτισμό.

Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες μελλοντικές ενέργειες οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής ευθύνης του Δήμου Αποκόρωνα και της βελτίωσης της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών αυτού, παρακαλώ εξετάσετε τα δεδομένα και αποφανθείτε ανάλογα.

Η Δημοτική Αρχή σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων όπως αυτές προβλέπονται από τον Νόμο γιατί κάτι τέτοιο θα διαταράξει την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη και θα ανακόψει την καθομολογουμένη αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας.

Μετά από τα παραπάνω θεωρώ σκόπιμο ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να είναι Πολιτική και μόνο.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Αντώνιος Κοτσιφάκης


Facebook twitter youtube