^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αποκορώνου στις Βρύσες, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του Δημάρχου,Χαράλαμπου Κουκιανάκη, αιρετών και υπηρεσιακών του Δήμου.
Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι πάτερ Ιερεμίας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Βρύσες, πάτερ Εμμανουήλ Βαλσαμάκης οι οποίοι ευχήθηκαν σε όλους για μια Καλή Χρονιά και απηύθυναν πατρικές συμβουλές.
Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσςης. κος Μελισσάκης Νικήτας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχήθηκε σε εργαζόμενους και αιρετούς.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά και εξήρε όλους τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου για το δύσκολο έργο τους και την πολύτιμη στήριξή τους, δηλώνοντας ότι με τη δική τους συνδρομή ο Δήμος Αποκορώνου έχει μπει σε πλήρη αναπτυξιακή τροχιά. Η σύνθεση, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων φέρνει την επίτευξη των στόχων και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντιθέτως, τόνισε ότι η απουσία και η αποχή οποιασδήποτε μορφής δεν ωφελεί τον τόπο και δεν αποτελεί  παράδειγμα Δημοκρατικής πολιτικής.
Το κόψιμο της πίτας ανέλαβε ο Δήμαρχος και το φλουρί έτυχε στον Ηγούμενο της Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου Καρυδίου, πάτερ Ιερεμία σηματοδοτώντας την ένταξη της Ι.Μ.  στο έργο : “ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ”  μιας τετραμερής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Αποκορώνου και Πολυτεχνείου Κρήτης.


Facebook twitter youtube