^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ “Ευχαριστήριο Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας”

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς δημόσια όλους όσους εργάστηκαν αγόγγυστα και εφάρμοσαν το σχεδιασμό μας, για την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου με την ονομασία ¨Ελπίδα”, που έπληξε το τετραήμερο το Δήμο μας.

Με την άριστη συνεργασία των κατά τόπους Αντιδημάρχων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, χειριστών μηχανημάτων έργων, υπηρεσιών, υπηρεσιακών παραγόντων, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αθητάκη Ιωάννη, πετύχαμε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα, διατηρώντας την ομαλή προσβασιμότητα προς τα χωριά μας και τις σταυλικές εγκαταστάσεις.
Συγχαίρω τους εργαζόμενους στα συνεργεία ύδρευσης, καθαριότητας και κατ’οίκον βοήθειας γιατί έφεραν εις πέρας την αποστολή τους κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη στήριξη και συνεργασία, τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου” κ.κ. Μελισσάκη Νικήτα, Ζώη Σταύρο για το ενδιαφέρον τους και την ηθική τους συμπαράσταση.
Ευχαριστούμε τους συνδημότες μας για την πλήρη συμμόρφωσή τους προς τις υποδείξεις των αρμοδίων, την κατανόηση και την υπομονή τους.
Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται προασπίζοντας το συμφέρον των Αποκορωνιωτών και του ευλογημένου αυτού τόπου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα καταφέραμε!!

Δήμαρχος Αποκορώνου,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης.


Facebook twitter youtube