^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιστολή Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, προς τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βάμου και των Περιφερειακών Ιατρείων Αποκορώνου”

Επιστολή έστειλε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης στην Διοικήτρια της 7Ης ΥΠΕ Κρήτης σχετικά τη λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας Βάμου και των Περιφερειακών Ιατρείων στον Αποκόρωνα.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Κυρία Μπορμπουδάκη,
Ο Δήμος Αποκορώνου το τελευταίο διάστημα δέχεται πλείστα παράπονα από τους δημότες του καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης ιατρών στο Κ.Υ Βάμου και στα Π.Ι Αποκορώνου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Βάμου για την εύρυθμη λειτουργία των Π.Ι. αλλά και του ίδιου του Κ.Υ. .
Συγκεκριμένα, η μόνιμη ιατρός που εξυπηρετούσε το Περιφερειακό Ιατρείο Βρυσών έχει μετακινηθεί στο 2ο Κ.Υ. Χανίων. Το Κέντρο Υγείας Βάμου αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ιατρείο δεν μπορούσε να μείνει χωρίς ιατρό έστελνε (όσο αυτό ήταν εφικτό) δικούς του γιατρούς μία, δυο ή και τρεις φορές εβδομαδιαίως ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Λόγω, όμως, έλλειψης ιατρών (παραίτηση ιατρών, αναρρωτικές άδειες, λήξη θητείας άλλων ιατρών και μη αντικατάστασής τους έως σήμερα, μετακίνησης αγροτικών ιατρών για τέσσερις ημέρες ο Καθένας στο Γ.Ν.Χανίων για πρωινά και εφημερίες) και επίσης λόγω αύξησης των υποχρεώσεων του Κ.Υ. Βάμου εξαιτίας της πανδημίας ( εμβολιαστικό κέντρο με δυο βάρδιες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και λήψη rapid και PCR σε διπλανό ISOBOX που χρήζει σχεδόν όλη μέρα παρουσία ιατρού) δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό του Π.Ι. Βρυσών.
Επίσης, γνωρίζουμε ότι η διαδικασία από την έκδοση προκήρυξης μέχρι τον διορισμό των αγροτικών ιατρών είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες αφήνοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής χωρίς ιατρική περίθαλψη και φροντίδα για μεγάλο διάστημα.
Παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες στην κάλυψη των κενών θέσεων για την καλύτερη λειτουργία και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube