^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαράλαμπος Κουκιανάκης:“Είμαστε με τους πολίτες και την επίλυση των προβλημάτων- Το έργο της άρδευσης των αβοκάντο προχωρεί”

 

Στα πλαίσια υλοποίησης της προμήθειας με τίτλο: “Νέα δεξαμενή άρδευσης δυτικού τμήματος ζώνης Ι- Δυτικού Αποκόρωνα και έργα διασύνδεσής της με την υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικά δίκτυα” από πλευράς ΟΑΚ ΑΕ μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Αποκορώνου και προκειμένου να απαντηθεί η επιστολή της ελάσσονος αντιπολίτευσης ”Αποκόρωνας η Γη μας” με επικεφαλής τον κον Καραγιαννάκη Παντελή με την οποία ζητά ενημέρωση και αποστολή της μελέτης του έργου, τον ανάδοχο κατασκευής του έργου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νέας δεξαμενής και τυχών δεσμεύσεις που έχει λάβει ο Δήμος Αποκορώνου, για την κατασκευή του έργου, δηλώνουμε ευθαρσώς τα εξής:

Ο ΟΑΚ ανέλαβε την ευθύνη ως τελικός δικαιούχος των αδειών χρήσης νερού να ικανοποιήσει από κοινού με τον Δήμο Αποκορώνου ένα πάγιο αίτημα που αφορούσε την ποιοτική αναβάθμιση του νερού άρδευσης για το σύνολο των καλλιεργειών κάμπου Αρμένων-Νιο Χωριό με νερό από πηγές Αρμένων και κυρίως την καλλιέργεια αβοκάντο.

Δεσμεύτηκε ως οργανισμός και σήμερα ικανοποιεί τη δέσμευση αυτή για την προμήθεια της δεξαμενής σε ακίνητο το οποίο έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό.

Επειδή ως παράταξη πιστεύουμε ότι λύνεται ολοκληρωτικά το πάγιο πρόβλημα που χρόνιζε για καιρό στην περιοχή δηλώνουμε ότι από κοινού με τον ΟΑΚ θα ολοκληρώσουμε το έργο, θα το θέσουμε στη διάθεση των καλλιεργητών και θεωρούμε ότι οποιαδήποτε ενημέρωση σε παράταξη ή πολίτη έχει επανειλημμένα δοθεί με λεπτομέρειες από τις μέχρι τώρα ενέργειες τόσο του ΟΑΚ όσο και του Δήμου Αποκορώνου και δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε εκ νέου, τα δε αιτούμενα στοιχεία θα πρέπει να αναζητηθούν από τον κατασκευαστή του έργου.

Ως Δημοτική Αρχή απέχουμε από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες που στοχεύουν στον στραγγαλισμό του έργου και δηλώνουμε τη βούληση για την αναγκαιότητα του έργου και είμαστε με τους πολίτες και την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Ακολουθεί η επιστολή του κύριου Καραγιαννάκη Παντελή:

Δημοτική παράταξη Δήμου Αποκορώνου

Αποκόρωνας η γη μας

Καραγιαννάκης Παντελής

Νέο-Χωριό 16-02-2022

 

Προς

 1. Δήμαρχο Δήμου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη

 2. Υπεύθυνο ύδρευσης – άρδευσης κ. Γεώργιο ΜακρινάκηΘέμα: Νέα δεξαμενή άρδευσης στη θέση καλοσυκιάς Νέου Χωριού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 έχει υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης ανάμεσα στο Δήμο Αποκορώνου και τον Ο.Α.Κ Α.Ε, με τον οργανισμό να αναλαμβάνει την υποχρέωση να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες και όσες εργασίες απαιτηθούν για να τοποθετηθεί η δεξαμενή, η αγορά και τοποθέτηση της οποίας θα γίνει με δικά του αποκλειστικά έξοδα.

 

Ο Ο.Α.Κ Α.Ε με την ΑΠ 12220-21/12/2021 (ΑΔΑ ΨΣΣΣΟΞ5Ψ-ΨΒ2) αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση δαπάνης 202.000 Ευρώ με Φ.Π.Α ,τα τεύχη δημοπράτησης και την διακήρυξη (…) για την ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης κατασκευής του έργου «Νέα δεξαμενή άρδευσης δυτικού τμήματος ζώνης Ι – Δυτικού Αποκόρωνα και έργα διασύνδεσής της με την υφιστάμενη δεξαμενή και αρδευτικά δίκτυα»

 

Σας παρακαλώ όπως με ενημερώσετε και μου αποστείλετε τάχιστα:

 

 1. Τη μελέτη του έργου.

 2. Τον ανάδοχο κατασκευής του έργου.

 3. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νέας δεξαμενής και

 4. Τυχών δεσμεύσεις που έχει λάβει ο δήμος Αποκορώνου, για την κατασκευή του έργου

 

Ευχαριστώ.

 

Καραγιαννάκης Παντελής

δημοτικός σύμβουλος Δ. Αποκορώνου

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

"Αποκόρωνας η γη μας"


Facebook twitter youtube