^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ – ΣΦΑΚΙΩΝ

Έγγραφο στον υπουργό Υγείας κο Θάνο Πλεύρη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης & στο ΕΚΑΒ, απέστειλε στις 20-05-2022 ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα, αφού ο τομέας είναι στελεχωμένος μόλις με έξι διασώστες εκ των οποίων οι τρεις είναι σε οργανική θέση και οι τρεις επικουρικοί διασώστες, οι θητεία των οποίων λήγει τέλος του έτους. Από τους τελευταίους τρεις διασώστες ο ένας βρίσκεται σε μακράν αναρρωτική άδεια και οι δύο δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν τεθεί σε αναστολή.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε μια τόσο σημαντική δομή για την περιοχή μας δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί ενόψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ο δήμος Αποκορώνου είναι κατ εξοχήν τουριστικός και ο δεύτερος σε δυναμικότητα κλινών της ΠΕ Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού- τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω απο 50.000 . Σημειωτέον επίσης ότι από τον Αποκόρωνου επί 32 χιλιόμετρα περνάει ο ΒΟΑΚ με τα στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων σε πολύ άσχημα επίπεδα, που σε συνδυασμό η μεγάλη έκταση των παραλιών τον αριθμό των λουόμενων αυξάνουν κατακόρυφα την επικινδυνότητα.
Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε για άλλη μια φορά τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, διασφαλίζοντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής.


Facebook twitter youtube