^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”

 

Υπογράφηκε σήμερα , Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου οριστικής αποκατάστασης ζημιών στο σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Αποκορώνου, μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του ανάδοχου εργολάβου, Χαράλαμπου Παντελάκη νόμιμου εκπροσώπου της ΤΟΞΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και παρουσία της προϊσταμένης Τ.ΥΔ.Α. Ευαγγελίας Καστρινάκη,προϋπολογιζόμενης δαπάνης 2.530.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Αναφερόμενος στην παρούσα σύμβαση ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και περιλαμβάνει τη δεύτερη ομάδα επεμβάσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των υποδομών του Δήμου και ταυτόχρονα είναι ώριμες προς κατασκευή στην παρούσα φάση. Έχει προηγηθεί η πρώτη ομάδα επεμβάσεων, ενώ τα σημεία που απαιτούν πρόδρομες έρευνες και μελέτες ή χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης θα συμπεριληφθούν σε επόμενες εργολαβίες.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται δύο ομάδες εργασιών:
Α. Οι εργασίες σε σημεία, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τον Δήμο ως επικίνδυνα, σε ορισμένα από τα οποία έχουν εφαρμοστεί και μέτρα περιορισμού της πρόσβασης. Περιλαμβάνονται:
1. Αντιμετώπιση βραχοπτώσεων επί δευτερεύουσας οδού στον Αλίκαμπο
2. Αποκατάσταση υποσκαφής και κατάπτωσης οδού στον κύριο δρόμο προς Μαθέ
3. Αποκατάσταση κατολίσθησης πρανούς επαρχιακού δρόμου εντός του οικισμού Κουρνά
4. Αποκατάσταση κατάπτωσης οδοστρώματος στον Εμπρόσνερο.
Β. Λοιπές εργασίες αποκατάστασης των υποδομών σε επιλεγμένα σημεία της δημοτικής οδοποιίας.

Καταλήγοντας, ο κύριος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η αποκατάσταση ζημιών του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου μας προχωράει και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για την κάλυψη έργων αποκατάστασης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος οδικού δικτύου- δημοτικού και αγροτικού -του Δήμου μας, το οποίο έχει πληγεί αλλεπάλληλες φορές από έντονες βροχοπτώσεις


Facebook twitter youtube