^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ


    Επιστολή προς όλους απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης για την αντιμετώπιση παράνομων επεμβάσεων στο δίκτυο ύδρευσης καθώς και για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού:
Κυριές-οι,
    Με σεβασμό απευθυνόμαστε στους δημότες και επισκέπτες αυτού του τόπου σχετικά με τη χρήση νερού και τις αυξημένες ανάγκες λόγω υπερπληθυσμού που παρουσιάζονται αυτή τη χρονική περίοδο κυρίως στις υψηλές ζώνες του Δήμου μας .
    Παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα έλλειψη νερού σε περιοχές κυρίως υψηλής ζώνης π.χ.Κόκκινο Χωριό θέση Άγιος Γεώργιος, Κεφαλά περιοχή Προφήτη Ηλία, Ομπρόσγιαλος κ.α., ενώ δεν έχουμε βλάβη στο δίκτυο ή άλλη αιτία που να διακιολογεί την έλλειψη.
    Μετά από επίπονες προσπάθειες των συνεργείων ύδρευσης, σπαταλώντας χρόνο, ανακαλύπτεται (εσκεμμένα άραγε ή όχι:) ότι κάποιος ή κάποιοι παρεμβαίνουν-παραβιάζοντας και κλείνουν βάνες στραγγαλίζοντας τη ροή του νερού, δημιουργώντας τη διακιολογημένη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές και αναστάτωση στην υπηρεσία ύδρευσης σε βάρος της εκτέλεσης των υπόλοιπων καθηκόντων τους.
    Για τα συμβάντα αυτά έχουμε ενημερώσει προφορικά εδώ και μέρες το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου..  
    Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε για τον περιορισμό της χρήσης νερού για αρδευτικές ανάγκες στο απαραίτητο  και σε κατάλληλη ώρα του εικοσιτετραώρου και όχι τις ώρες αιχμής των καθημερινών εργασιών νοικοκυριών,κατοίκων και επισκεπτών.
    Ενημερώνουμε ότι έχει σχεδιαστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η έναρξη της υλοποίησης (2) μεγάλων έργων ύδρευσης προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ που αφορούν τις περιοχές  Δ.Ε.Γεωργιούπολης και Δ.Ε. Βάμου και επίσης ένα ακόμα έργο άρδευσης προϋπολογισμού 2.752.000 ευρώ που αφορά την άρδευση του ανατολικού τμήματος της Δ.Ε. Βάμου. τα οποία έρχονται να λύσουν οριστικά χρόνια προβλήματα υδροάρδευσης των περιοχών αυτών.
    Απευθύνουμε έκκληση προς όλους , το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση των ανωτέρω έργων να επιδείξουν σύνεση ως προς τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού.
    Κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν η υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου μας καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει και παρεμβαίνει δίνοντας λύσεις όπως το αποδεικνύουμε καθημερινά.
    Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και στο Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, για τις δικές τους ενέργειες όσον αφορά τις παράνομες επεμβάσεις στο δίκτυο.
    Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της υπηρεσίας μας είναι τα παρακάτω
2825340208 ΛΑΓΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6974016500 ΓΥΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                                               Ο Δήμαρχος Αποκορώνου
                                                               Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube