^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ : "ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ"


 Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και αφορούν επιστολή των πρώην ιδιοκτητών του όμορου ακινήτου των πηγών Πλατάνου, προς εμένα την οποία (χωρίς να την έχω πάρει στα χέρια μου ακόμη) στην ουσία "απειλούν" και "εκβιάζουν" ενόψει των δικαστικών αγώνων που έχουμε μπροστά μας, για να προασπίσουμε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του δρόμου που οδηγεί στις πηγές έχω να πω τα εξής :

1) Ποτέ δεν χρησιμοποίησα ψεύδη ή συκοφαντίες κατά των πρώην ιδιοκτητών του πωληθέντος ακινήτου που είναι όμορο των πηγών.
  Σέβομαι τα δικαιώματα τους από την ιδιοκτησία τους, όμως είμαι εδώ για να προασπίζω το Δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του Δήμου Αποκορώνου , το συμφέρον των Αρμενιανών και των κατοίκων όλου του Δήμου  και στέλνω το μήνυμα ότι ούτε ΄΄εκβιάζομαι΄΄ ούτε ΄΄απειλούμαι΄΄ . Δεν θα χαριστώ λοιπόν σε κανέναν προκειμένου να υπηρετήσω τον  παραπάνω σκοπό ως Δήμαρχος αλλά και ως απλός Αποκορωνιώτης .

2) Η απάντηση αυτή έρχεται ως απάντηση στις φήμες που ακούστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο  περί δήθεν συμβιβασμού του Δήμου με τους νυν ιδιοκτήτες ενόψει της εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων για τον δρόμο των πηγών που θα γίνουν στις 26-09-2022 στο Ειρηνοδικείο Βάμου.
 Κανείς συμβιβασμός.
 Ο δήμος Αποκορώνου προχωράει μαζί με την τοπική κοινωνία  στην διεκδίκηση και στην αναγνώριση των δικαιωμάτων του στις πηγές , όπως εξάλλου προκύπτει και από τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

3) Η βεβαίωση ΤΑΠ που επικαλούνται οι πωλητές δεν έχει υπογραφεί από εμένα , όλες δε οι βεβαιώσεις ετοιμάζονται και υπογράφονται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και το γραφείο Δημάρχου δεν έχει καμία εμπλοκή και ανάμειξη ,ούτε φυσικά ενημερώνεται για τις αιτήσεις χορηγήσεως  τέτοιων βεβαιώσεων.
 Οι βεβαιώσεις ΤΑΠ δεν αποδεικνύουν εμπράγματα δικαιώματα και δεν αποτελούν τίτλους κυριότητας, εκδίδονται για να διαπιστωθεί εάν έχει καταβληθεί στον ΟΤΑ το εν λόγω τέλος ακίνητης περιουσίας.

4) Οι πρώην ιδιοκτήτες , με την επιστολή- λιβέλλο  τους αυτήν , με κατηγορούν για ακραίο λαϊκισμό  και ότι είμαι επιρρεπής λόγω προεκλογικής περιόδου , ότι χρησιμοποιώ δηλαδή το θέμα για εκλογικά οφέλη.
 Έχω να τους απαντήσω ότι κακώς και ανεπίτρεπτα πολιτικοποιούν το θέμα , ο Δήμαρχος είναι εδώ και θα είναι εμπόδιο στα όποια  παράνομα; οικονομικά συμφέροντα , τα οποία προφανώς θίχθηκαν με τις άμεσες κινήσεις που έκανε ο Δήμος Αποκορώνου και θα έχουν οικονομικές επιπτώσεις στους εμπλεκόμενους και στο μέλλον.

5) Τέλος όσον αφορά τις αναφορές της επιστολής στην ουσία του θέματος στα νομικά ζητήματα δηλαδή της ένδικης διαφοράς μας με τους ιδιοκτήτες , δεν θα απαντήσω είναι θέμα της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και των Δικαστηρίων στα οποία ήδη εκκρεμεί η υπόθεση, την κρίση των οποίων απόλυτα εμπιστεύομαι.


Facebook twitter youtube