^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Δελτίο τύπου «Χαιρετισμός Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη για το νέο σχολικό έτος»

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων,

Με την σημερινή έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-23 θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους ένα δημιουργικό και εποικοδομητικό έτος συνοδευόμενο όχι μόνο από γνώση αλλά και από τις αξίες και το ήθος που αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την δημιουργία ενός σωστού και ολοκληρωμένου ατόμου για την κοινωνία.

Εύχομαι οι μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών να καταφέρουν να θεμελιώσουν τις βάσεις που θα τους οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων τους και στο άνοιγμα των οριζόντων τους.

Η σύμπνοια, η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ας αποτελέσουν τη βάση για μια ομαλή σχολική περίοδο με ίσες ευκαιρίες για όλους .Ας μην ξεχνάμε ότι η Παιδεία είναι η κινητήριος δύναμη για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και ας δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς, ως δημοτική αρχή, από πλευράς μας θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας στα σχολεία μας. Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε και φέτος , όπως κάθε άλλη χρονιά,κοντά στους μαθητές, καθηγητές, διευθυντές και συλλόγους γονέων για ότι χρειαστούν. Οι σχολικές καθαρίστριες και οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, τα λεωφορεία έτοιμα να μεταφέρουν τους μαθητές και οι επεμβάσεις σε σχολικά κτίρια που είχαν δρομολογηθεί, έχουν ολοκληρωθεί. Μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει είτε για ανακαινίσεις κτιρίων είτε για κατασκευή εξολοκλήρου νέων ( όπως το λύκειο Βάμου).

Καλή σχολική χρονιά!

Καλή πρόοδο!


Facebook twitter youtube