^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο κ.Καραγιαννάκης πρέπει να ζητήσει συγνώμη και να μην παραπλανά τους Αποκορωνιώτες.

Απαντώντας στον κ.Καραγιαννάκη Παντελή που με κατηγόρησε ότι ψεύδομαι και πρέπει να ζητήσω συγνώμη επειδή ισχυρίστηκα ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν πρόταση που αφορούσε σε ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στον Βάμο και αναβάθμιση του Γυμνασίου Βάμου προς αποκατάσταση της πάσης αλήθειας έχω να πω τα εξής:

1. Πράγματι το δημοτικό συμβούλιο με την υπ’αρίθμ.49/2022 απόφασή του ψήφισε ομόφωνα την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου που αφορούσε μεταξύ άλλων τη “Μελέτη στατικής ενίσχυσης , λειτουργικής επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Βάμου” και την “Μελέτη κατασκευής νέου Λυκείου στον Βάμο”.
2. Όταν όμως το θέμα επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των έργων αυτών υπό τη μορφή της λήψης επενδυτικού δανείου συνολικού ποσού 500.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενταγμένου στο ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, η παράταξη του κ.Καραγιαννάκη το καταψήφισε. Ψήφισε, δηλαδή, την τροποποίηση του προϋπολογισμού, την τυπική προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία των έργων όμως καταψήφισε την ουσιαστική προϋπόθεση περάτωσής των που είναι η χρηματοδότηση αυτών.
3. Επί του θέματος μάλιστα έγινε διεξοδική συζήτηση στον Δήμο και έγινε σαφές ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας προχωρούν στην εκτέλεση των έργων τους μέσω αυτής της χρηματοδότησης, παρόλα αυτά όμως οι σύμβουλοι της παράταξης Καραγιαννάκη καταψήφισαν τη χρηματοδότηση των έργων.
Ευτυχώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων με τις ψήφους των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και συμβούλων από την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Αποκορώνου, ειδάλλως εάν επικρατούσε η θέση της παράταξης κ.Καραγιαννάκη θα σταματούσε κάθε διαδικασία εκτέλεσης των έργων και θα αποτελούσαμε πανελλαδική πρωτοτυπία.
Link απόφασης:
https://diavgeia.gov.gr/doc/659%CE%A7%CE%A9%CE%A8%CE%A4-5%CE%9B9?inline=true

4.Το οξύμωρο είναι ότι η παράταξη του κ.Καραγιαννάκη υπερψήφισε σε άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη χρηματοδότηση των έργων ύδρευσης του Δήμου που έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (λήψη επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων)
5.Δεν ψεύδομαι λοιπόν όταν ισχυρίζομαι ότι οι σύμβουλοι του κ.Καραγιαννάκη καταψήφισαν την εκτέλεση του έργου για ανέγερση νέου λυκείου στον Βάμο και μάλλον ο κ.Καραγιαννάκης πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες του Αποκόρωνα για τη στάση του ίδιου και τους συμβούλους της παράταξής του.


Δήμαρχος Αποκορώνου,
Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube