^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Συνάντηση Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Μανώλη Κουτουλάκη και ικανοποίηση αιτήματος χρηματοδότησης 285.100 ευρώ για ανάγκες ύδρευσης

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αποκορώνου κ.Χαράλαμπου Κουκιανάκη με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Μανώλη Κουτουλάκη για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προοπτικές του Δήμου και τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας στην υλοποίησή τους αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο.

Ο Δήμος Αποκορώνου προκειμένου να καλύψει ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των γεωτρήσεων του Δήμου και δεδομένου ότι το κόστος των μεγάλων απαιτήσεων που εμφανίζουν τα δίκτυα ύδρευσης αλλά και οι γεωτρήσεις τόσο σε αντικατάσταση μηχανημάτων, όσο και σε προμήθεια αναλώσιμων υλικών δεν μπορεί να καλυφθεί από ιδίους πόρους, προχώρησε σε αίτημα χρηματοδότησης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από όπου και εξασφάλισε το ποσό των 285.100,00 ευρώ με Φ.Π.Α.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και δηλώνει ικανοποιημένος καθώς οι χρηματοδοτήσεις καθώς η υλοποίηση έργων προχωρούν προς όφελος της κοινωνίας. Επίσης, ευχαριστεί θερμά την πρώην Υπουργό και Βουλευτή Χανίων, κα Ντόρα Μπακογιάννη γαι την αμέριστη στήριξή της.


Facebook twitter youtube