^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ

Το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Στέλιου Πέτσα επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης όπου και συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τον Δήμο Αποκορώνου με έμφαση στα έργα που μπορούν μελλοντικά να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφορά έγινε μεταξύ άλλων και στην ένταξη του έργου με τίτλο: “ΕΡΓΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΚΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΡΟΥ” στο πρόγραμμα Τρίτσης όπου και έλαβε τη διαβεβαίωση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι σύντομα θα ενταχθεί. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που περιλαμβάνει τη συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων του σχεδίου πόλης Αλμυρίδας και των οικισμών Πλάκας, Κόκκινου Χωριού, ‘Ασπρου και Καμπιών το αποχετευτικό δίκτυο συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων, συνολικού μήκους 20.500 m, εννέα (9) αντλιοστάσια λυμάτων, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, με τη μέθοδο ενεργού ιλύος / παρατεταμένου αερισμού σε σύστημα δεξαμενών απονιτροποίησης - αερισμού / δευτεροβάθμιας καθίζησης, δυναμικότητας, σε πρώτη φάση 4.800 ισοδυνάμων κατοίκων (ι.κ.) και σε δεύτερη φάση 6.200 ι.κ. και τον αγωγό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα, ο οποίος περιλαμβάνει χερσαίο τμήμα, μήκους 2.300 m, φρεάτιο φόρτισης και υποθαλάσσιο τμήμα, μήκους 250 m.

Καταλήγοντας, ο κ.Κουκιανάκης τόνισε πως συμπαραστάτη στην προσπάθειά μας έχουμε την πρώην Υπουργό και Βουλευτή Χανίων κ.Ντόρα Μπακογιάννη και δήλωσε ικανοποιημένος από τη δέσμευση που έλαβε από τον κ.Πέτσα καθώς η σημασία του εν λόγω έργου είναι εξαιρετική τόσο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής όσο και την ανάπτυξη της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας. Για αυτό και ο Δήμος μετά την αγορά του οικοπέδου ωρίμασε πλήρως το έργο εκπονώντας όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και το έχει υποβάλλει προς χρηματοδότηση, με προϋπολογισμό 10.644.000 ευρώ.


Facebook twitter youtube