^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Έκκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για τον περιορισμό των ογκωδών, μπαζών και λοιπών απορριμμάτων που ανεξέλεγκτα και απρόκλητα εναποθέτονται σε όλη την επικράτεια του δήμου.
Εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με τα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά και προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, σε μια συλλογική προσπάθεια!
    • Καθήκον ΟΛΩΝ μας , η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και επικαλουμεθα την ευαισθητοποίηση δημοτών και επιχειρήσεων, που θα στοχεύουν σε έναν δήμο ΚΑΘΑΡΟ, περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο.
    • Η δημοτική αρχή στα πλαίσια του σχεδιασμού της, για την πρόληψη – μείωση αποβλήτων και γενικότερα, έχει πάρει μια σειρά μέτρων για τη διαχείριση των αποβλήτων, με την αύξηση του στόλου των οχημάτων, πρόσληψη προσωπικού, αγορά κάδων, ανάθεση έργου σε ιδιώτη εργολάβο κ.α., με τα μέσα που διαθέτει.
    • Οι δημότες παρακαλούνται να τοποθετούν τα σκουπίδια εντός των κάδων ( πράσινους, μπλε, κίτρινους) και να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
    • Επικοινωνούμε στο τηλέφωνο 28253- 40321,336 ( ώρες γραφείου) , προκειμένου να συνεννοηθούμε σχετικά με τη διαχείριση ή την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων καθώς και για τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.
    • Σε περίπτωση που τα απορρίμματα ( ογκώδη) βρίσκονται σε ιδιωτική έκταση, καλείται ο ιδιοκτήτης να τα απομακρύνει και σε μη συμμόρφωσή του, συλλέγονται από τον δήμο και απαιτείται ανάλογη αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου μια υποχρεώνει αυτόν να καταβάλει υπέρ του δήμου και το προβλεπόμενο ειδικό τέλος αποκομιδής.
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι: « Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των δημοτών, ώστε να βοηθηθεί αποτελεσματικά η υπηρεσία καθαριότητας και ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή δυσάρεστων μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!


Facebook twitter youtube