^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023

Συνεδρίασε σήμερα Μ.Τρίτη 11 Απριλίου το Συντονιστικό Τοπικό ‘Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αποκορώνου, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων .Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τόσο η προληπτική οργάνωση και ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου 2023, όσο και ο συντονισμός και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στο στάδιο της καταστολής των δασικών πυρκαγιών.   Επίσης συζητήθηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών και δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με το γενικό σχέδιο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Στη συνέχεια επισημάνθηκε η μείωση προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών και η ελλιπής στελέχωση του Α.Τ. Αποκορώνου και τονίστηκε η σημαντική συμβολή της ομάδας εκτάκτων αναγκών Αποκορώνου με 20 και πλέον έμπειρους εθελοντές πυροσβέστες και 5 οχήματα. Σημαντική, επίσης, και φέτος η συμβολή του Δήμου Αποκορώνου με 3 μηχανήματα έργου και 3 φορτηγά όπου σε συνδυασμό με τους ανάδοχους εργολάβους έργων του Δήμου Αποκορώνου καθώς και με την ενεργοποίηση των εργολάβων δακοκτονίας , δημιουργούν επιπλέον συνθήκες θωράκισης της περιοχής μας .
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη συνοχής και  συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης ομολογουμένως αντιπυρικής περιόδου μιας και η ξηρασία του καλοκαιριού σε συνδυασμό με φαινόμενα λειψυδρίας που αναμένονται για φέτος πρόκειται να δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς.
Στη συνεδρίαση ΣΤΟ συμμετείχαν  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών, το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, το Δασαρχείο, η Ομάδα Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου, Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι του Δήμου, τους οποίους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών κατά τα προηγούμενα έτη και συνέχισε δηλώνοντας ότι όλοι οφείλουμε να συνδράμουμε, λαμβάνοντας κάθε προληπτικό μέτρο ώστε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, τις δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες του Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube