^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Παγιδοθεσία στον Δήμο Αποκορώνου

Αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την πορεία της παγιδοθεσίας έστειλε ο Δήμος Αποκορώνου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα, μέσω του έγγραφου αιτήματος, σύσσωμο  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του  σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος της παγιδοθεσίας στα όρια του Δήμου Αποκορώνου.Ως γνωστόν έως τώρα την ανάθεση της παγιδοθεσίας αναλάμβανε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου, επιτρέποντας έτσι στο Δήμο μας να έχει άμεση πληροφόρηση και εικόνα για την πορεία του δακοπλυθησμού σε κάθε σημείο του. Με το νέο δεδομένο του ιδιώτη εργολάβου που προέκυψε μέσω του νέου διαγωνισμού για τα έτη 2023 έως και 2025, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφόρηση σχετικά με το πρόγραμμα και δεν γνωρίζει ο Δήμος αν θα υπάρχει η ποιότητα της πληροφόρησης των προηγούμενων ετών.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε: “Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τον Αποκόρωνα καθώς εκτός από την διαφαινόμενη καλή βεντέμα στις περισσότερες περιοχές, αναμένεται και οι τιμές διάθεσης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου να κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και ενδεχομένως να καταγράψουν ρεκόρ όλων των εποχών. Για το λόγο αυτό αιτηθήκαμε την άμεση ενημέρωση από την Διεύθυνσή Αγροτικής Οικονομίας σχετικά με την πορεία τοποθέτησης των παγίδων , την αποστολή των αποτελεσμάτων δακοσυλλήψεων  αμέσως μόλις αυτά θα είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία σας, καθώς επίσης και την άμεση και διαρκή ανανέωσή τους (ανά 5ήμερη δακοσύλληψη), ώστε να μπορούμε και εμείς ως Δήμος να εγγυηθούμε την διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου- μέσω της προστασίας από τον δάκο- στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, να καθησυχάσουμε τους αγροτικούς συλλόγους που ήδη έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται  και να προβούμε άμεσα σε τυχόν περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως να χρειαστούν.”


Facebook twitter youtube