^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ανάπλαση βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά

Αυτοψία και αναγγελία έναρξης εργασιών την ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014, για την ανάπλαση του βορείου μετώπου οικισμού Κουρνά Δήμου Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10/ 2014, από τον Δήμαρχο Αποκορώνου κον Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας Της Πρεριφέριας Κρήτης με επικεφαλής την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Περιφέρειας, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους ανάδοχους εργολάβους.

Το συγκεκριμένο έργο αξίας 568,115.00 ευρώ, προβλέπει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η επιτυχής λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων τουρισμού, αναψυχής και εμπορίου.

Οι προγραμματισμένες επεμβάσεις θα διατηρήσουν την δυνατότητα άνετης κυκλοφορίας οχημάτων και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές για ασφαλή, άνετη και όμορφη πορεία κίνησης πεζών.

Το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη μιας επιτυχημένης ζώνης αναψυχής, η οποία με την σειρά της θα αποτελέσει το καλύτερο εργαλείο προβολής των καταστημάτων και της εμπορικής αγοράς της περιοχής.

Έργα πεζοδρόμησης, δενδροφυτεύσεις, αξιοποίηση χώρου για υπόγεια διάβαση, δημιουργία ζώνης πρασίνου και χώρου στάθμευσης θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη εικόνα της περιοχής, η οποία με την ολοκλήρωση των έργων θα έχει καταστεί φιλικότερη προς τους πεζούς, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και την επιχειρηματικότητα στην συγκεκριμένη ζώνη.

Ο κος Κουκιανάκης σημείωσε ότι, κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής βελτιστοποίηση της καθημερινότητας του δημότη- πολίτη - επισκέπτη και κάθε ενέργεια του Δήμου στοχεύει στην επίτευξη του στόχου αυτού.

ΒΡΥΣΕΣ 3 / 9 /2014

Με Εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube