^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Γνωστοποίηση ελέγχου ποιότητας πόσιμου νερού και καθαριότητας δεξαμενών και αντλιοστασίων ύδρευσης Δήμου Αποκορώνου

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης με αίσθημα ευθύνης εξαρχής είχαμε τοποθετηθεί οτι θα ενημερώσουμε την κοινωνία του Αποκόρωνα, μετά τους ελέγχους που ζητήσαμε εγγράφως (με το υπ’αρίθμ.πρωτ.7581 έγγραφό μας) από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε.Χανίων, σχετικά με τον έλεγχο πόσιμου νερού και καθαρότητας δεξαμενών,πηγών και αντλιοστασίων του Δήμου μας, ύστερα και από δημόσιες τοποθετήσεις περί του θέματος.
Σε συνέχεια του υπ’αρίθμ.288763/04.09.23 εγγράφου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε.Χανίων, που αφορά ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις 18.08.23 σε πηγές,αντλιοστάσια και δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου Αποκορώνου και σε συνέχεια ελέγχου ποιότητας πόσιμου νερού η οποία πραγματοποιήθηκε την 21.08.23 σε σημεία ύδρευσης των οικισμών Καλυβών, Βάμου, Άνω Σελλίων, Γεωργιούπολης, Βρυσών και Νίππους του Δήμου μας, παρατηρείται οτι τόσο τα σημεία υδροληψίας (πηγές), όσο τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές ύδρευσης βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής (χλωρίωση πόσιμου νερού), τα δε αποτελέσματα αναλύσεων δείχνουν οτι υπάρχει πλήρη συμμόρφωση βάσει της υπ’αρίθμ.Δ1(δ) Γ.Π. οικ.27829 (ΦΕΚ 3325/2023)ΚΥΑ , για τις παραμέτρους που ελέγχθηκαν και για τα συγκεκριμένα δείγματα, πλην  ενός σημείου που αφορά εκτεθειμένη εξωτερική βρύση σε οικία στην οποία παρατηρείται ένα (1) ολικό κολοβακτηρίδιο (ctu/100ml) την ύπαρξη της οποίας η Υπηρεσία Ύδρευσης αγνοούσε και για την οποία θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες.
Όσον αφορά παρατηρήσεις μικροφθορών κτιριακών εγκαταστάσεων σε σύνολο 140 περίπου στο εύρος του Δήμου η Υπηρεσία Ύδρευσης προβαίνει συνεχώς στη συντήρηση αυτών όπως παρατηρείται στη δεξαμενή “Δραβάδα” στη Γεωργιούπολη , η οποία είναι ανενεργή έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες και όχι μόνο.
Ένα θέμα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας των πολιτών, πρέπει να το αγγίζουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα όπως πράττει η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου μας, λαμβάνοντας και τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και παράλληλα συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε οτι η Δημοτική Αρχή δε υλοποιώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, εκτελεί συμβασιοποιημένα έργα υδροάρδευσης που έρχονται να λύσουν χρόνια προβλήματα υδροάρδευσης περιοχών του Δήμου μας προϋπολογισμού 6.500.000,00 ευρώ περίπου, εκτός των επιμέρους έργων που εκτελέσθηκαν και εκτελούνται από την Υπηρεσία Ύδρευσης (αυτεπιστασία).
Η Δημοτική Αρχή αναλογιζόμενη τις ευθύνες της και με γνώμονα τις χρόνιες ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και την επάρκεια πόσιμου νερού , δρομολόγησε μια σειρά απαιτούμενων και χρονοβόρων ενεργειών, όπως άδειες χρήσης νερού, μελέτες υδραυλικών και αρδευτικών έργων που ήδη εκτελούνται καθώς και μηχανισμό ελέγχου και παρακολούθησης πηγών και άλλων υδροληψιών σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και θα συνεχίσει σταθερά προσηλωμένος στους στόχους που έχει θέσει.

Επισυνάπτεται το υπ’αρίθμ.288763/04.09.23 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε.Χανίων.


Facebook twitter youtube