^Κορυφή
  • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
  • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
    ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
  • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
    ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
  • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
    ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
  • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
  • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
    ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από το Δήμο Αποκορώνου

Σε μια περίοδο που η Θεσσαλία βιώνει μια από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της, ως Δημοτική αρχή Αποκορώνου έχουμε καθήκον  να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας,  συγκεντρώνοντας ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας στις περιοχές αυτές.
Σας καλούμε για μια ακόμη φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συλλέξουμε :
• Νερά
• Τρόφιμα (κονσέρβες φαγητού, ξηρά τροφή, κρουασάν, μπισκότα, ζυμαρικά, όσπρια)
• Είδη ατομικής υγιεινής για καταστάσεις πρώτης ανάγκης
• Βρεφικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, γάλα σε σκόνη, κρέμες, μπιμπερό κλπ)
• Αντικείμενα για ηλικιωμένους (πάνες ακράτειας κλπ)
• Powerbank
Η παράδοση θα γίνεται στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες και στα Δημοτικά καταστήματα Βάμου, Καλυβών, Καβρού και Ασή Γωνιάς από τη Δευτέρα (11/09) έως και Παρασκευή (15/09) και ώρες 09:00-14.00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας:  προϊσταμένη Χ. Μπενάκη τηλ 28253 40312, στο Κέντρο Κοινότητας τηλ . 2825340322.
Η αλληλεγγύη είναι ένας από τους πυλώνες που στηρίζουν μια κοινωνία και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξουμε τη δύναμή μας και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.
Επίσης θα ήθελα να ανακοινώσω ότι, λόγω των  ανωτέρω καταστάσεων που επικρατούν και σεβόμενος τον αγώνα που δίνουν οι πληγέντες συνάνθρωποί μας για την επιβίωσή τους, έχω αποφασίσει με την ομάδα  μου την αναστολή όλων των προεκλογικών δραστηριοτήτων μας για το εγγύς χρονικό διάστημα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας και στρέφοντας το βλέμμα στα θύματα αυτής της καταστροφής.
Σας ευχαριστώ θερμά , εκ των προτέρων , για την υποστήριξή σας ,για την αλληλεγγύη  και την συμβολή σας στην ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Οφείλουμε να είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί.
Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος  Κουκιανάκης
Δήμαρχος Αποκορώνου


Facebook twitter youtube