^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, διευθυντές ,καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και κηδεμόνες,
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ανοίγει έναν νέο κύκλο επίτευξης ή δημιουργίας στόχων και ονείρων για το μέλλον, εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και με δημιουργικότητα και αγάπη να απολαύσετε την κάθε μέρα αυτής της διαδρομής . Το σχολείο είναι μια δεύτερη οικογένεια για σας , έτοιμη να σας αγκαλιάσει και να ανοίξει τον δρόμο της ενήλικης ζωής σας , προσφέροντάς σας τα καλύτερα δυνατά εφόδια.
Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς υπομονή και επιμονή για το δύσκολο αλλά συνάμα σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Γιατί όχι μόνο μαθαίνετε στα παιδιά μας γραφή και ανάγνωση αλλά στις μέρες που ζούμε, βλέπουμε και τα άλλα που οφείλουμε να τους μαθαίνουμε ,τα πιο σημαντικά… αλληλεγγύη  , συμπόνια, συμπαράσταση σε όσους δυσκολεύονται, ανθρωπιά και ευγένεια.. αρετές που χρειάζεται μια κοινωνία για να είναι ενωμένη και υγιής. Με το παράδειγμα όλων μας θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ανθρώπους άξιους, ικανούς με αρχές και αξίες.
Ως Δήμος θα είμαστε εδώ, παρόντες σε κάθε ανάγκη , αξιολογώντας και δίνοντας λύση σε οτιδήποτε προκύψει ώστε να κυλήσει ομαλά και αυτή η σχολική χρονιά . Έχουμε αποδείξει ότι με σεβασμό και καλή συνεργασία , τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται.
Τέλος, εύχομαι και στους γονείς και κηδεμόνες καλή δύναμη, να συνεχίσουν να στηρίζουν τα όνειρα των παιδιών τους και να στέκονται στο πλευρό τους με αγάπη και κατανόηση.
Καλή σχολική χρονιά!!! 
Καλή πρόοδο!!!
Δήμαρχος Αποκορώνου,

Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube