^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του Βιολογικού Καλυβών


Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της ΕΕΛ Καλυβών με την εκτέλεση των πράξεων:
Α) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΥΟΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΙΛΥΟΣ ΕΕΛ ΚΑΛΥΒΩΝ
Β) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ
ποσού 1.032.606,28 € συμπ. Φ.Π.Α.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι εργασίες αφορούν τη προμήθεια, την εγκατάσταση, τη διασύνδεση, τη θέση σε λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού επεξεργασίας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στις Καλύβες.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εξοπλισμό αφυδάτωσης (με το σύνολο του περιφερειακού εξοπλισμού), εξοπλισμό προεπεξεργασίας (συγκροτήματα εσχάρωσης/εξάμμωσης/απολίπανσης), συμπληρωτικό εξοπλισμό αερισμού στους βιολογικούς αντιδραστήρες, προκατασκευασμένη μονάδα MBR δυναμικότητας 200 m3/d καθώς και ηλεκτρολογικούς πίνακες ισχύος και αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και της καλωδίωσης τους.

Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των Καλυβών σήμερα και συγκεκριμένα:

    • Η προεπεξεργασία (εσχάρωση, εξάμμωση και λιποσυλλογή) θα γίνεται σε κλειστά μηχανήματα, συνδεδεμένα σε μονάδα απόσμησης. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραστικά η διάχυση οσμών στον περιβάλλοντα χώρο.
    • Θα αυξηθεί η δυναμικότητα της βιολογικής επεξεργασίας με την προσθήκη νέου, επιπρόσθετου εξοπλισμού αερισμού,
    • Θα προστεθεί μία νέα, επιπρόσθετη μονάδα επεξεργασίας, η οποία θα αυξήσει τη δυναμικότητα αλλά και θα επιτρέψει την ευχερέστερη συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού.
    • Θα κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας της παραγόμενης ιλύος, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο όγκος της παραγόμενης ιλύος και οι περιβαλλοντικές οχλήσεις, οι οποίες προκύπτουν σήμερα κατά τη διαχείριση της.
    • Θα εγκατασταθούν σύγχρονο σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου της λειτουργίας της εγκατάστασης, το οποίο θα επιτρέπει τον συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο της λειτουργίας της εγκατάστασης.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών  θα έχει θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αφού επεκτείνει και αναβαθμίζει την υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, προστατεύοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον από τη ρύπανση όσο και την υγεία των κατοίκων και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.


Facebook twitter youtube