^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Σύμβαση για την Ενίσχυση Διοικητικής Οργάνωσης και Ενίσχυση Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου Αποκορώνου

Σε υπογραφή σύμβασης προϋπολογισμού 50000 ευρώ και με τίτλο «Ενίσχυση Διοικητικής Οργάνωσης και Ενίσχυση Διαχειριστικής Επάρκειας του Δήμου Αποκορώνου για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων» προχώρησε ο Δήμος Αποκόρωνα με αρμόδιο μελετητικό γραφείο.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουκιανάκη, η σύμβαση έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ στα πλαίσια του ΕΠ «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» 2007-2013 του ΕΣΠΑ, αφορά την παροχή υπηρεσιών και έχει διάρκεια (9) μήνες από την υπογραφή της, με δυνατότητα παράτασης έως και (3) μήνες χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η σύμβαση καλύπτει τρία τμήματα:

α) παροχή υπηρεσιών συμβούλων τεχνικής υποστήριξης του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αποκορώνου για την συμπλήρωση και
  ωρίμανση φακέλων οριστικής ένταξης και δημοπράτησης έργων που έχουν ενταχθεί σε Ε.Π. του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 είτε προγραμματίζονται να προταθούν για χρηματοδότηση στο τρέχον ή στο επόμενο ΕΣΠΑ ή εν γένει προγράμματα της ΕΕ,

β)τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Δήμου σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συμμετοχή του στην επόμενη προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2014-2020) συγκεκριμένα στο σχεδιασμό και την κατάρτιση του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιόδου 2014 – 2020 περιλαμβανομένων και των υποχρεώσεων του δήμου που προκύπτουν από την προσχώρησή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων,

γ) ανάπτυξη και εφαρμογή ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού “Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Διαχειριστικής Επάρκειας” για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Δήμο Αποκορώνου το οποίο θα καλύπτει όλα τα κρίσιμα τμήματα του Δήμου.

 ΒΡΥΣΕΣ 24 / 11 / 2014

Με Εκτίμηση

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αποκόρωνα.


Facebook twitter youtube