^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Eγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Προβάρματος

Xαιρετισμός από τον Δημάρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη

 

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Προβάρματος της Κοινότητας Στύλου Αποκορώνου, αίθουσα η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως  ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ όπως αναγράφεται στην εξωτερική  πινακίδα.
Προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τους  Ιερείς της περιοχής και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας που αναφέρεται στον ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚ. ΑΝΝΙΤΣΑΚΗ, δωρητή της δαπάνης ανακαίνισης  της αίθουσας και των αύλειων χώρων.


Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δημάρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος εξήρε τους έχοντες την πρωτοβουλία, από παλαιότερα, για την δημιουργική αξιοποίηση του χώρου σαν εκπαιδευτικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων. Στη συνέχεια απένειμε  αναμνηστική ευχαριστήρια πλακέτα στους πλησιέστερους συγγενείς του δωρητή  μαζί με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δ.Δ.Στύλου Κα Μπαντή – Νεραντζάκη Ιωάννα. Αμέσως ακολούθησε η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων.


Ποίημα, υπέροχα ταιριαστό με την εκδήλωση απήγγειλε το μέλος της Λογοτεχνικής Παρέας Χανίων Κα Μαρία Βογιατζάκη – Ντούζα.
Ομιλία – ιστορική αναφορά, στην λειτουργία του πρώην Δημοτικού Σχολείου αλλά και στις χρονοβόρες διαδικασίες απεμπλοκής του κληροδοτήματος, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Γαβριλάκης ο οποίος προσδιόρισε και τους στόχους για την χρήση της εξοπλισμένης  με υπολογιστές και βιντεοπροβολέα αίθουσας, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν, δωρεάν από τον Δήμο, μαθήματα  χρήσης  ηλεκτρονικών υπολογιστών για Αρχάριους.
Σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά μαθήματα που θα αφορούν: την σωστή χρήση γεωργικής γης με τις νέες σύγχρονες μεθόδους που τώρα και στο μέλλον απαιτούνται, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και άλλες πολλές επαγγελματικές απασχολήσεις
Επίσης παρακολούθηση τακτικών εκπαιδευτικών μαθημάτων που θα αφορούν την υγεία, την υγιεινή διαβίωση, την  στοιχειώδη εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την προστασία από εξαρτησιογόνες ουσίες, κ.ά.
Επιδίωξη ακόμα θα είναι η καθιέρωση εκπαιδευτικού προγράμματος παρακολούθησης μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε αδύναμους μαθητές, αλλά και η μελλοντική δημιουργία Παραρτήματος Ι.Ε.Κ., στόχος ο οποίος έχει τεθεί ήδη από την Δημοτική Αρχή.
Τέλος ο ομιλητής αναφέρθηκε ονομαστικά σε όσους συνέβαλλαν στην κατασκευή από παλαιότερα αλλά και στις χρονοβόρες διαδικασίες ανακαίνισης του σχολικού κτιρίου.

 

provarma inside


Facebook twitter youtube