^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31-12-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφησαν σήμερα στο Δημαρχείο Αποκορώνου από τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τους ανάδοχους μελετητές, κ. Κώστα Πρωτοπαπαδάκη (εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου Αικ. Μουντάκη και ΣΙΑ Ε.Ε.) και Ιωάννη Δήμου, Μηχανικό Περιβάλλοντος οι παρακάτω μελέτες:

1. “ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΒΡΟΥ”.Η μελέτη θα περιλαμβάνει τον υπολογισμό των γραμμών οριοθέτησης και διευθέτησης τμήματος του ρέματος Καβρού της Δ.Ε. Γεωργιούπολης για πλημμυρικές παροχές περιόδου επαναφοράς 50 ετών και θα συνταχθεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και την κείμενη νομοθεσία.

2. “ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΒΡΟΥ”. Πρόκειται για την σύνταξη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος του Καβρού της Δ.Ε. Γεωργιούπολης, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αδειοδοτηθεί η οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος του Καβρού .

3. “ΜΠΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ”. Πρόκειται για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να αδειοδοτηθεί και να εκτελεστεί το εν λόγω έργο.

4. “ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ.Ε. ΒΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΝΕΡΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΥΣΩΝ”. Αυτή αφορά την υδραυλική μελέτη του έργου της ύδρευσης του ανατολικού τμήματος της Δ.Ε. Βάμου του Δ. Αποκορώνου με νερά γεωτρήσεων στην περιοχή Βρυσών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο σκοπός του έργου είναι η ύδρευση του ανατολικού τμήματος Δ.Ε. Βάμου του Δήμου Αποκορώνου, με νερά από γεωτρήσεις στην περιοχή Βρυσσών, με παράλληλη ανακούφιση των πηγών Αρμένων, από τις οποίες υδρεύεται σήμερα η παραπάνω περιοχή, όπως και ολόκληρη η περιοχή του τέως Δήμου Βάμου, σήμερα Δ.Ε. Βάμου Δήμου Αποκόρωνα, που περιλαμβάνει την τουριστική περιοχή Αλμυρίδας, και τους δυναμικά αναπτυσσόμενους οικισμούς Πλάκας και Κόκκινου Χωριού.

5. “ΠΠΕ &ΜΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ.Ε. ΒΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΜΕ ΝΕΡΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΥΣΩΝ”. Η οποία αφορά την σύνταξη της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης καθώς και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου για την αδειοδότηση του έργου ύδρευση του ανατολικού τμήματος Δ.Ε. Βάμου Δήμου Αποκορώνου με νερά γεωτρήσεων στην περιοχή Βρυσών.


Facebook twitter youtube