^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ)

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ανήρτησε εχθές 22/11/2018 τον νέο αναθεωρημένο χάρτη των περιοχών που λαμβάνουν εξισωτική αποζημίωση αγροτικών εκμεταλλεύσεων καθώς και των περιοχών όπου εξαιρούνται από αυτή.
Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση διαπιστώσαμε  ότι οι 20 κοινότητες του Δήμου μας  οι  οποίες αρχικά είχαν εξαιρεθεί από τον κατάλογο των περιοχών που ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση επανεντάχθηκαν και θα εξακολουθούν και οι 20 ανεξαιρέτως κοινότητες του Δήμου μας να λαμβάνουν την εν λόγο αποζημίωση.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 όπου διαπιστώσαμε ότι οι 20 κοινότητες από το Δήμο μας εξαιρούνται, ο Δήμος ξεκίνησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επανενταχθούν, αρχικά με την συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό κύριο Πολλάκη , στη συνέχεια με τη συνεργασία του πολιτικού γραφείου της κυρίας Βαγιωνάκη και του ιδικού συνεργάτη της κυρίου Τσουρουνάκη, εν συνεχεία την ενημέρωση στο δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση έκδοσης ομόφωνου ψηφίσματος την οποία ανέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος του πρωτογενή τομέα του δήμου κ. Σταυρουλάκης Σταύρος και αφού αναλύθηκαν όλες οι ιδιαιτερότητες των περιοχών του Δήμου και  τεκμηριώθηκαν οι λόγοι οι οποίοι δεν έπρεπε να εξαιρεθούν οι κοινότητες μας απεστάλει στο υπουργείο όπου ακολούθησε η σχετική διαβούλευση και η δέσμευση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου ότι το αίτημα μας θα εξεταστεί ενδελεχώς.
Εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι το αίτημα μας εξετάστηκε και αποδόθηκε το δίκιο των αιτημάτων μας . ο Δήμος Αποκορώνου εκφράζει την ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη για το Δήμο μας προς την ηγεσία του υπουργείου, καθώς και σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτό οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συμπαρατάχτηκαν και στήριξαν έμπρακτα το αίτημα μας αποδεικνύοντας ότι η σωστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.


Facebook twitter youtube