^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

Παράταση των συμβάσεων απασχόλησης των εργαζομένων που απασχολούνται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον ΟΑΕΔ, την ΚΕΔΕ και τους βουλευτές του Νομού Χανίων, κοινοποίησε την 84/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, με την οποία ζητάει την παράταση των συμβάσεων των 22 εργαζομένων που απασχολούνται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στον Δήμο μας.

Όπως αναφέρεται στην ανωτέρω απόφαση αλλά και στο έγγραφο του κυρίου Δημάρχου,
Οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων λήγουν εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δηλαδή την περίοδο που ο Δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό για να μπορέσει να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καθαριότητα των οικισμών και των εγκαταστάσεων του Δήμου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών.
Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μετατίθεται ολοένα σε νεότερη ημερομηνία και δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πότε θα μπορέσουν να προσληφθούν οι επιτυχόντες. Να σημειωθεί ότι από τα 18 άτομα που περιέχονται στους προσωρινούς πίνακες προσήλθαν μετά από πρόσκληση της υπηρεσίας μας μόνο πέντε άτομα. Οι υπόλοιποι δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψή τους με τους προσωρινούς πίνακες.
Οι ανάγκες σε προσωπικό θα είναι αυξημένες και λόγω των επικείμενων περιφερειακών – δημοτικών εκλογών.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος και οι εργαζόμενοι που έως τώρα έχουν αποκτήσει μια αρχική εμπειρία και εκπαίδευση στα καθήκοντά τους να συνδράμουν το Δήμο.


Facebook twitter youtube