^Κορυφή
  • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
  • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
    ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
  • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
    ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
  • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
    ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
  • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
    ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
  • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
    ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ»

Κατά τη διενέργεια του διοικητικού ελέγχου της με κωδικό ΟΠΣΑΑ αίτησης 0010920848 και τίτλο έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου του οικισμού Καλυβών από τον ποταμό Ξυδά  έως το τέλος του σχεδίου πόλεως» και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’αριθμόν 4587/17-05-2018 πρόσκληση σημείο 6.5 παράγραφο 1, η αίτησή μας κρίθηκε ως ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ προς στήριξη και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την παράγραφο 6.7 προϋπολογισμού 302.588,88 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης το έργο  στοχεύει στην πλήρη αναμόρφωση της περιοχής, με σκοπό να αλλάξει ριζικά τη συνολική εικόνα και λειτουργία του χώρου.
Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι:
-Η οργάνωση του παραλιακού μετώπου ως πεζόδρομο με προστατευμένη κίνηση πεζών
-Η διαμόρφωση στάσεων με καθιστικά στη βόρεια πλευρά του πεζόδρομου όπου είναι η θέα
-Αντικατάσταση των υλικών με νέα υλικά αισθητικά καλύτερα
-Προσθήκη αστικού εξοπλισμού όπως κάδοι μικροαπορριμάτων  και καθιστικά
-Σημαντικό στόχο τέλος αποτελεί η ανθεκτικότητα των προτεινόμενων παρεμβάσεων στις καιρικές συνθήκες που ορίζει η γειτνίαση με τη θάλασσα.
Οι εργασίες που προτείνονται είναι:
-Η αποξήλωση της ασφάλτου και των υποβάσεών της
-Η κατασκευή νέας υπόβασης με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος στο σύνολο της περιοχής
-Η κατασκευή τοιχίων προστατευτικών χαμηλού ύψους για τα υφιστάμενα δέντρα
-Η επίστρωση τμήματος του πεζόδρομου με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο ανά περίπου 10 μέτρα πλάτος
-Η επίστρωση τμήματος του πεζόδρομου με κυβόλιθο τσιμέντου χρώματος καφέ
-Η τοποθέτηση νέων καθιστικών και κάδων μικροαπορριμάτων
-Η τοποθέτηση οδηγού όδευσης ατόμων με περιορισμένη όραση
-Η χωροθέτηση των κτιστών καθιστικών και άλλων αποτρεπτικών στοιχείων όπως οι ζαρντινιέρες από σκυρόδεμα σε τέτοια θέση που να προστατεύει τους πεζούς που κινούνται κυρίως στο όριο του βόρειου τμήματος όταν υπάρχει η ανάγκη διέλευσης οχήματος από τον πεζόδρομο (εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, ανεφοδιασμός, διέλευση ασθενοφόρου, κλπ)
Η υφιστάμενη φύτευση με αρμυρίκια διατηρείται γιατί θεωρείται σημαντική πηγή σκίασης το καλοκαίρι παρόλο το γεγονός ότι εμποδίζει την θέα στο βορινό τμήμα. Η έδραση των δέντρων είναι στη στάθμη της αμμουδιάς και σε υψομετρική διαφορά από το νέο πεζοδρόμιο, έτσι αναγκαστικά διαμορφώνονται τοιχιάκια προστασίας των δέντρων και «δαγκώματα» στο πεζοδρόμιο και δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση αστικών δεντροδόχων με σχάρες.
Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε οτι οι Καλύβες είναι η κωμόπολη του Δήμου μας,με οικιστική και τουριστική ανάπτυξη και η δημοτική αρχή θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό της.


Facebook twitter youtube