^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ανευθυνότητα βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του τόπου»

Με θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ανυπόστατες ,ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες σε βάρος του Δήμου Αποκορώνου για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  Καλυβών από συγκεκριμένο επιχειρηματία τις οποίες δυστυχώς κάποιοι αναπαραγάγουν δημιουργώντας συνθήκες δυσφήμησης μιας πανέμορφης  περιοχής του Αποκόρωνα χωρίς προηγούμενα να έχουν ζητήσει καμία ενημέρωση από κανέναν,  βλάπτοντας σοβαρά την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του συγκεκριμένου επιχειρηματία..
Η εγκατάσταση λειτουργεί υπό τη στενή εποπτεία της τεχνικής υπηρεσίας Δήμου η οποία για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες .
Η εγκατάσταση του βιολογικού Καλυβών επιτυγχάνει τα όρια εκροής και παρακολουθείται από διαπιστευμένο εργαστήριο χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων. Η έξοδος της εγκατάστασης τηρεί τα θεσμοθετημένα όρια  εκροής με μεγάλη ασφάλεια, όπως άλλωστε προκύπτει και από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στη θάλασσα έχουν επίσης δείξει, την πολύ καλή ποιότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγει και το  πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών νερών της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, το οποίο χαρακτηρίζει την ποιότητα των νερών ως «εξαιρετική». Κάθε χρόνο η ακτή λαμβάνει το χαρακτηρισμό της Γαλάζιας Σημαίας καλύπτοντας κριτήρια που, συμπληρωματικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης και την καθαρότητα της ακτής, σχετίζονται  με την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των επισκεπτών και την προστασία της φύσης.
Η διαδικασία έκδοσης νέων περιβαλλοντικών όρων είναι στο τελικό στάδιο, έχει την ομόφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Αποκορώνου και της επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης και είναι στο τελικό στάδιο  έκδοσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησής της.
Οι υπό έκδοση περιβαλλοντικοί όροι προβλέπουν για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους τη χρήση της ευρέως διαδεδομένης βιολογικής επεξεργασίας έναντι της ηλεκτρολυτικής διαδικασίας.
Όλοι εκείνοι οι οποίοι στο βωμό της μικροπολιτικής, αντιπολιτευτικής ,  αυτοδιοικητικής σκοπιμότητας προσπαθώντας να πλήξουν πολιτικά τον Δήμαρχο βλάπτουν και υπονομεύουν τη τουριστική και αναπτυξιακή πορεία του Αποκόρωνα δημιουργώντας τις χειρότερες εντυπώσεις στους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες.
Εάν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τα προβλήματα του τόπου και ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να ενημερωθούν από εμένα και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και όχι να αναπαραγάγουν αλόγιστα πληροφορίες και καταγγελίες ανθρώπων που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο δικά τους συμφέροντα.
Σας καλώ έστω και τώρα να μην προβαίνετε σε στείρα αντιπολίτευση για μικροκομματικούς λόγους και σας πληροφορώ ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή για ενημέρωση και συνεργασία.

Υ.Γ.: Για του λόγου το αληθές δίνω στη δημοσιότητα 6 αναλύσεις από πιστοποιημένο χημικοτεχνικό εργαστήριο από δειγματοληψίες που ελήφθησαν από 28/05/2019 έως και 28/08/2019  τόσο από την έξοδο της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων όσο και από την όμορη κολυμβητική ακτή (Μαϊστράλι) που αποδεικνύει ότι η ποιότητα των υδάτων είναι εξαιρετική.


Ο Δήμαρχος Αποκορώνου
Χαράλαμπος Κουκιανάκης


Facebook twitter youtube