^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

«Συνάντηση δημάρχου Αποκορώνου με τον Υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη για την δημοπράτηση του έργου οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του ΒΟΑΚ»
Σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υφυπουργού κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιαννάκη. Στην συνάντηση μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία της ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων μελετών και διαδικασιών για την δημοπράτηση του εξαιρετικά σημαντικού έργου της βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του ΒΟΑΚ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Βουλευτού Χανίων κ. Μπακογιάννη, η οποία έχοντας πλήρη ενημέρωση για το θέμα, έθεσε το εν λόγω έργο ως άμεσης προτεραιότητας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ο κ. Κουκιανάκης, ζήτησε από τον κ. Υπουργό να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία των μελετών και των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση της Α’ Φάσης, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή 5 τρισκελών ισόπεδων κόμβων, 14 θέσεις εισόδου - εξόδου στον ΒΟΑΚ, 18 στάσεις λεωφορείων,  ασφαλτοστρώσεις, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης και κατασκευή 11 πεζοδιαβάσεων, εκ των οποίων 8 πεζογέφυρες και 3 υπόγειες. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των έργων Α’ Φάσης έχει προϋπολογισθεί σε 10.000.000€
Ο κ. Κεφαλογιάννης, αναγνωρίζοντας την μεγάλη σημασία του έργου, ενημέρωσε τον κ. Κουκιανάκη πως η ολοκλήρωση των μελετών βρίσκεται στο τελικό στάδιο, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και η δημοπράτηση θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους.
Επίσης συζητήθηκε η πορεία της Β’ Φάσης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την βελτίωση - επέκταση των παράπλευρων οδών του ΒΟΑΚ και την κατασκευή 5 γεφυρών στα ρέματα Δελφίνου, Μουσέλα και Πετρέ για την αποκατάσταση της συνέχειάς τους καθ’ όλο το μήκος. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης των έργων Β’ Φάσης εκτιμάται σε 5.000.000€.
Με βάση την κοινή διαπίστωση ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί η άμεση ανάθεση των αναγκαίων συμπληρωματικών μελετών για την πλήρη ωρίμανση της Β’ Φάσης.
Ο κ. Κουκιανάκης εξέφρασε στον κ. Κεφαλογιάννη την πλήρη ικανοποίησή του για την προτεραιότητα στην οποία θέτει το υπουργείο τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών υλοποίησής τους.
Τέλος, συζητήθηκε η αποκατάσταση του ΒΟΑΚ, από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και ο κ. Κουκιανάκης ζήτησε την επίσπευση των σχετικών έργων ειδικά στην θέση Μεγάλα Χωράφια.


Facebook twitter youtube