^Κορυφή
 • Armeni Η Δημοτική ενότητα Αρμένων...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβες, Αρμένους, Νέο Χωριό, Στύλος, Ραμνή, Καρές, Μαχαιροί. Η μεγαλύτερη επιφάνεια του Δήμου, καλύπτεται από βοσκότοπους και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις βραβευμένες παραλίες των Καλυβών, του Γλάρου, της Κυανής Ακτής και της Κεράς....
 • Vamos Η Δημοτική ενότητα Βάμου...
  ...περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα: Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Κεφαλά, Ξηροστερνίου, Πλάκας, Σελλίων, Καλαμίτσι Αλεξάνδρου και Κόκκινου Χωριού. Είναι ημιορεινή περιοχή με ποικιλόμορφο και ενδιαφέρον φυσικό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η τοπική δασώδης και θαμνώδης βλάστηση αλλά χαρακτηρίζεται και από την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεόυσα του Δήμου καί φιλοξενεί το Κέντρο Υγείας και Δικαστήριο.
 • Georgioupolis Η δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης..
  ... με βουνό και κάμπο, ποταμούς, λίμνη και θάλασσα, άγρια φύση και καλλιεργήσιμη γη. Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, οικισμοί που διατηρούν το παραδοσιακό Κρητικό στοιχείο, αλλά και οικιστικές ζώνες με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, νυχτερινή ζωή, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στόν τουρισμό.Μαθές, Καβρός, Κουρνάς, Κάστελλος, Φυλακή, Πάτημα, Δράμια, Εξώπολη και Καλαμίτσι Αμυγδάλου είναι τα χωριά της ενότητας αυτής.
 • Krionerida Η Δημοτική ενότητα Κρυονερίδας..
  ...αποτελείται από τις Βρύσες, την Μάζα, τον Αλίκαμπο, τον Εμπρόσνερο, τον Βαφέ και το Νίππος, ορεινά και ημιορεινά χωριά της ρίζας των Λευκών Ορέων. Τα χωριά αυτά χαρακτηρίζονται για τη φιλοξενία των κατοίκων τους, την διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, ενώ κύρια ασχολία τους, είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η Δ. ενότητα Κρυονερίδας, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα της επαρχίας Αποκορώνου και συνορεύει την Δήμο Σφακίων από νότια.
 • Fres Η Δημοτική ενότητα Φρε...
  ...αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα του Φρε, Μελιδονίου, Παιδοχωρίου, Πεμονίων και Τζιτζιφέ. Βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το έδαφος είναι ημιορεινό, παράγει άριστο λάδι, κρασί και εξαίρετα κτηνοτροφικά προϊόντα. Υπάρχουν 4 παραδοσιακά τυροκομεία που αξιοποιούν το γάλα της περιοχής και παράγουν άριστη γραβιέρα, ανθότυρους και μυζήθρα. Δύο βιοτεχνίες με παραδοσιακά έπιπλα, και πέντε Ελαιουργεία δίνουν ζωή στον τόπο διατηρώντας την παράδοση.
 • Asi Gonia Η Αση Γωνιά ..
  ...είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου με μεγάλη ιστορία, χωριό κτηνοτρόφων με 700 κατοίκους περίπου, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Στην Αση Γωνιά γιορτάζει στις 23 Απριλίου ο Αγιος Γεώργιος ο Γαλατάς. Είναι η κεντρική εκκλησία στην πλατεία του χωριού και τη μέρα της γιορτής του Αγίου οι κτηνοτρόφοι κατεβάζουν τα πρόβατα από τα βουνά στην εκκλησία, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα στους παρευρισκόμενους. Σίγουρα μια πολύ ασυνήθιστη γιορτή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ''ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ''
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΓΟΥΡΑΚΗ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλω για σύμπνoια και ομοψυχία στο Δ.Σ.,προσέκρουσα για άλλη μια φορά σε ώτα μη ακουώντων . Θέλω δημόσια να εκφράσω την ευαρέσκια μου για την υπευθυνότητα που επέδειξε για άλλη μία φορά η παράταξη της Λαϊκης Συσπείρωσης, η οποία ψήφισε την εισήγηση "γνωμοδότηση επί της μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) υδροληψίας για χρήση υδρευσης από την πηγή στη θέση "Πλάτανος" Αρμένων (Τ.Κ. Αρμένων) Δήμου Αποκορώνου", με επισημάνσεις που είναι αποδεκτές .
Οι παρατάξεις του κ.Σγουργάκη και κ. Καραγιαννάκη συνεχίζουν για μικροπολιτικούς σκοπούς να δημιουργούν με προσχήματα και προσχώματα, προβλήματα στην ομαλή λειτουργεία του Δήμου και στον αναπτυξιακό του σχεδιασμό.

Κατόπιν των παραπάνω και με γνώμονα πάντα τα συμφέρονται των Δημοτών Αποκορώνου, η Δημοτική Αρχή έρχεται να επισημάνει ότι η αρνητική γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. "ελέω απλής αναλογικής" δημιουργεί τον κίνδυνο ανάκλησης όλων των αδειών χρήσης ύδατος που έχουν εκδοθεί για τις πηγές Αρμένων, γεγονός που αφενός δυναμιτίζει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο  «Δίκτυα Άρδευσης Κεντρικού Αποκόρωνα Ν. Χανίων», προυπολογισμού 2.752.000 ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί σε πολύ ανταγωνιστικό  πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφετέρου δε καθιστά παράνομες τις δύο υδροληψίες του Δήμου για ύδρευση των Δ.Ε. Αρμένων και Βάμου, αφού σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3199 / 2003 (ΦΕΚ Α’ 280 / 2003) για την παροχή νερού, τη χρήση νερού και την εκτέλεση έργου για την αξιοποίηση υδατικών πόρων, απαιτείται άδεια, για την έκδοση της οποίας πρέπει να τεκµηριώνεται η διαθεσιµότητα των ποσοτήτων νερού που θα αξιοποιηθούν, ότι δηλαδή γίνεται στην απορριφθείσα ΜΠΕ.
Επιπλέον έρχονται κάποιοι πολιτικοί καιροσκόποι να απορρίψουν όσα επιστημονικά τεκμηριωμένα περιέχονται στην ΜΠΕ, κάνοντας και ατεκμηρίωτες προτάσεις διαχείρισης των νερών, χωρίς επιστημονική βάση, οι οποίες προσβάλλουν τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους αναγνωρισμένης αξίας επιστήμονες, οι οποίοι ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά τελικά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε χρέος μας, ως Δημοτική Αρχή, να καλέσουμε τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και την καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση των υδατικών πόρων στην Κρήτη Δ/νση Υδάτων να γνωμοδοτήσουν θετικά επί της Μ.Π.Ε., ώστε η πολύ σοβαρή υπόθεση της υδροδότησης και των αναπτυξιακών έργων του Δήμου να πάψει να είναι έρμαιο πολιτικού τυχοδιωκτισμού και μικροπολιτικών συμφερόντων.


Facebook twitter youtube